Brazília ešte nezískala olympijské zlato. Zmeniť to je úlohou Neymara

Na Neymara sa spolieha celá Brazília.
Na Neymara sa spolieha celá Brazília. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|3. aug 2016 o 17:18

V Brazílii ho vzývajú ako svätca, garanta úspechu. Neymar verí, že s národným tímom Brazílie získa na olympiáde prvýkrát zlato.

BRATISLAVA. Keď zbadáte na brazílskej ulici chlapca v žltom drese Brazílie, môžete sa staviť, že má menovku Neymar.

Celým menom sa volá da Silva Santos junior. Tvár najväčšieho brazílskeho futbalového esa je všade. V novinách, časopisoch, televízii, dominuje na reklamných bilbordoch. Neymar má i značku kondómov – vyzerajú ako brazílsky dres. Propaguje jedenásť firiem, má vlastnú obchodnú značku Njr11.

„Je šialenstvo, čo okolo neho panuje. Ak by som bol na jeho mieste, preskočilo by mi,“ vravel bývalý tréner Brazílie Luiz Felippe Scolari.

Na niektorých múroch uvidíte grafiti, kde Neymar zaháňa zlého ducha. „Je to unikátna príležitosť. Nielen pre mňa, ale pre všetkých v tíme. Vieme, aká je táto medaila dôležitá. Je zvláštne, že Brazília, ktorú mnohí považujú za krajinu futbalu, ešte nevyhrala olympijské zlato. Urobíme všetko, aby sa to tentoraz podarilo, " sľuboval barcelonský útočník Neymar.

Začína proti JAR

Už dnes (o 21.00 vysiela Nova Sport) jeho tím nastúpi v prvom zápase olympijského turnaja proti Juhoafrickej republike.

Brazílski futbalisti získali na olympiáde celkovo päť medailí. Naposledy v Londýne vo finále nečakane podľahli Mexiku 1:2. Aj vtedy bol pritom Neymar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Brazília ešte nezískala olympijské zlato. Zmeniť to je úlohou Neymara