Slovenský súboj netrval ani hodinu, Horanský kamaráta vôbec nešetril

Slovenský tenista  Filip Horanský.
Slovenský tenista Filip Horanský. (Autor: TASR)
TASR|10. jún 2021 o 19:57

Jozef Kovalík končí v osemfinále.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Filip Horanský sa suverénnym spôsobom prebojoval do štvrťfinále dvojhry na challengri Kooperativa Bratislava Open.

V atraktívnom súboji dvoch daviscupových reprezentantov vyradil najvyššie nasadeného krajana Norberta Gombosa za 53 minút 6:2, 6:2 a jeho štvrťfinálovým súperom Cem Ilkel z Turecka.

Horanský na antukových dvorcoch bratislavského Slovana zaskočil Gombosa agresívnou hrou, počas celého zápasu výborne podával. V úvode oboch setov šampióna z roku 2019 brejkol a s prehľadom postúpil medzi najlepšiu osmičku.

"Dnes som výborne podával. Už dávno som nemal také dobré prvé podanie. Pri veľa bodoch som si pomohol so servisom. 'Gombi' k tomu pridal nejaké chyby, keď bol dôležitejší stav v gemoch. Ja som sa potom dostával hore, on zase dole.

Dobre sa poznáme, vyrastali sme spolu, trénujeme spolu a sme dobrí kamaráti. Zápas je potom nepríjemný. Aj preňho, lebo sa potom do toho nevie tak dostať. Dnes to vyšlo lepšie pre mňa,“ povedal Horanský.

Nedarilo sa však Jozefovi Kovalíkovi, ako nasadená štvorka prehral s Nemcom Matthiasom Bachingerom v troch setoch 7:6 (1), 1:6, 4:6.

Kooperativa Bratislava Open 2021:

Muži - osemfinále: 

Filip Horanský (SR) - Norbert Gombos (SR-1) 6:2, 6:2

Matthias Bachinger (Nem.) - Jozef Kovalík (SR-4) 6:7 (1), 6:1, 6:4

Cem Ilkel (Tur.) - Facundo Mena (Arg.) 6:3, 6:4

Sebastian Baez (Arg.) - Frederico Ferreira Silva (Portug.) 6:3, 5:7, 6:4

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovenský súboj netrval ani hodinu, Horanský kamaráta vôbec nešetril