Brady Tkachuk dnes odohrá prvý zápas v sezóne

Oh My Hockey|21. okt 2021 o 15:22

Sezónny debut Bradyho Tkachuka príde skôr, než by sme si ešte pred týždňom boli mysleli. Dnes v noci nastúpi americký útočník v domácom zápase proti San Jose Sharks.

Predchádzal tomu podpis kontraktu na sedem rokov s priemerným ročným zárobkom 8,214 mil. dolárov ročne.

"Už ubehol istý čas, odkedy som naposledy hral, takže sa na to určite teším. Cítim sa dobre," podelil sa Tkachuk o dojmy z nadchádzajúcej sezónnej premiéry pre NHL.com.

Od 22-ročného krídla si Sens sľubujú prevzatie vodcovskej roly. Jeho nový kontrakt jasne vraví, že s ním počítajú aj do budúcna. V kuloároch sa dokonca šepká, že z neho manažment chce spraviť kapitána.

Tkachuk pre dlhé rokovania vynechal úvodné tri stretnutia. Jeho spoluhráči v nich dvakrát vyhrali. Zdolali Toronto, ktorému druhý raz už podľahli, aj Dallas.

Jeho recept na prvý zápas? "Budem sa snažiť hrať najjednoduchšie ako viem, korčuľovať, dostávať sa do voľných priestorov, uľahčiť život svojím spoluhráčom (Joshovi Norrisovi a Drakovi Bathersonovi)."

Tkachuk odohral v minulom ročníku 56 duelov so ziskom 36 (17+19) bodov. Priemerne zbieral 0,64 bodu na zápas. Očakáva sa, že toto číslo - vzhľadom na vek a megakontrakt - bude dvíhať. Bol najproduktívnejším a najvylučovanejším hráčom tímu. V lige mal viac hitov ako on (248) len český bek Radko Gudas. Druhý bol aj v počte striel. Súperovho brankára ohrozil 220-krát, o dva pokusy viac vyslal kapitán Toronta Auston Matthews.

Spoluhráči aj tréner veria, že okamžite zapasuje do tímu.

"Je dobré mať ho späť," hovorí hlavný kouč D.J. Smith. "Prinesie nám svoje body, fyzickú hru aj energickosť. (...) Keď do športu zapojíte emócie, cítite, že vždy máte šancu. Niekedy však vidíte zápasy, kde tento náboj chýba, no na Bradyho sa môžete spoľahnúť, že tú iskru prinesie a namotivuje aj svojich spoluhráčov."

Duel medzi Ottawou a San Jose sa odohrá dnes v noci o 1:00.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Brady Tkachuk dnes odohrá prvý zápas v sezóne