Pred rokom vážil dvesto kíl. Fury dvakrát skončil na zemi, aj tak vybojoval remízu

Tyson Fury (vpravo) ukázal, že s ním treba rátať.
Tyson Fury (vpravo) ukázal, že s ním treba rátať. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|2. dec 2018 o 09:03

Súboj sa skončil remízou.

BRATISLAVA. Narodil sa predčasne, ešte pred koncom matkinho siedmeho mesiaca tehotenstva. Lekári mu veľa šancí nedávali. Aj preto, že jeho rodičia predtým už prišli o dve dcéry, tiež sa narodili predčasne.

Tyson Fury mal však šťastie. Napriek tomu, že počas prvých dní v pôrodnici upadol niekoľkokrát do bezvedomia, vždy sa prebral k životu.

Keď dnes Fury hovorí, že cigánsky bojovník z boja neuteká, zrejme tým myslel už prvé dni svojho života. Proti všetkým chmúrnym lekárskym prognózam jednoducho prežil.

A ustál aj zápas o titul majstra sveta. Hoci ho súper dvakrát poslal k zemi.

Súboj medzi americkým boxerom Deontayom Wilderom a jeho britským súperom Tysonom Furym sa skončil v Los Angeles bez víťaza. Trojica rozhodcov po vyrovnanom priebehu pridelila obom boxerom rovnaký počet bodov.

Jeden rozhodca rozdelil body v pomere 115-111 pre Wildera (33 r.), druhý 114-110 pre Furyho (30 r.). Tretí arbiter duel obodoval 113-113.

Deontay Wilder vs. Tyson Fury: fotogaléria

1.3.2020

Rozdelili si 50 miliónov

Wilder tak zostáva majstrom sveta organizácie WBC. Súperi si rozdelili päťdesiat miliónov dolárov v pomere 3:2 pre Američana.

Američan bol v súboji stále neporazených boxerov jasným favoritom. Fury si však viedol skvelo, s neuveriteľnou energiou sa zdvihol aj po dvoch úderoch, ktoré ho poslali na zem, a podľa mnohých komentátorov mal mať na konte viac bodov.

Rozhodca však mohol zápas ukončiť aj predčasne. Prečo?

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Pred rokom vážil dvesto kíl. Fury dvakrát skončil na zemi, aj tak vybojoval remízu