Fury sa dočkal povinného vyzývateľa. Bude to ľahký súboj, vraví

Tyson Fury.
Tyson Fury. (Autor: SITA/AP)
SITA|8. dec 2021 o 11:43

Tyson Fury si októbrovým triumfom nad Američanom Deontayom Wilderom udržal majstrovský opasok WBC.

MEXICO CITY. Povinným vyzývateľom britského boxera Tysona Furyho v boji o majstrovský opasok organizácie WBC bude jeho krajan Dillian Whyte.

Nariadila to Svetová rada boxu, obe strany majú 30 dní na to, aby sa dohodli na vzájomnom súboji. Uskutoční sa pravdepodobne vo februári alebo marci budúceho roka a potenciálnymi dejiskami sú waleský Cardiff a anglický Manchester.

"Ak sa oba zainteresované tímy dohodnú, bude to Whytov vôbec prvý súboj o titul majstra sveta," uvádzajú anglické zdroje.

Fury si októbrovým triumfom nad Američanom Deontayom Wilderom udržal majstrovský opasok WBC. Potom sa mal pripraviť na súboj s Ukrajincom Olekandrom Usykom, ktorý po triumfe nad ďalším Britom Anthonym Joshuom získal opasky organizácií WBA, IBF, WBO a IBO.

Joshua však využil klauzulu o odvetnom zápase proti Usykovi, preto sa Whyte stal povinným vyzývateľom Furyho. Odvetný súboj Joshua verzus Usyk by sa mal uskutočniť začiatkom roka 2022.

Vyše dvojmetrový obor Fury má v profesionálnom ringu bilanciu 31 víťazstiev a jednu remízu, z toho 22-krát zložil svojich súperov knokautom. Tridsaťtriročný rodák z Whytenshawe v južnom Manchestri sa už minulý mesiac o svojom možnom vyzývateľovi Whyteovi posmešne vyjadril, že to bude pre neho ideálny súper.

"Ak sa naozaj stretneme v ringu, čaká ma ľahký súboj. Má ťažké nohy a to bude ideálny kandidát na porážku. Ak z neho urobia povinného kandidáta, nech sa prichystá na zakáľačku," skonštatoval Fury pre iFL TV, cituje ho ESPN.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Fury sa dočkal povinného vyzývateľa. Bude to ľahký súboj, vraví