Slovák v rankingu WBA spolu s Joshuom, Usykom či Furym? Čoskoro možno realita

Kocsis získal titul WBA Asia.
Kocsis získal titul WBA Asia. (Zdroj: Robert Kmeťo)
SvetMMA|23. júl 2024 o 10:30

Môže sa zaradiť k zvučným menám svetového boxu.

KOŠICE. Súperov porážal v kolíske boxu. Medzi najznámejšími profíkmi ho pripravuje vo Vegas jedno z najväčších boxerských mien sveta, niekdajší olympionik Kevin Barry.

Na talentovaného Slovaká čakajú najväčšie zápasy kariéry, ktoré by Slovensko dostali do pozornosti miliónov divákov.

Gabriel Kocsis (7-1) je už v tomto momente rešpektovaným profi-boxerom, ktorý domov nedávno priniesol opasok šampióna WBA Asia.

Po triumfoch v Mexiku, Istanbule či Moskve čaká 26-ročného boxera dôležitá obhajoba, ktorá môže znamenať posun do rankingu, ktorý sleduje každý fanúšik boxu.

„Ak by sa mi podarilo obhájiť tento opasok. Mám prísľub, že by som mohol bojovať o titul interkontinentálneho šampióna WBA, a to by mi mohlo zaručiť posun do rankingu, v ktorom sú mega-hviezdy boxu ako Fury či Joshua.

Nie je to len teoretická rovina, je to veta, ktorá nedávno zaznela v telefonáte so zástupcom WBA,“ konštatoval Kocsis, ktorý každú zo siedmich výhier získal pred limitom.

Jeho sen pritom nezačínal vôbec rúžovo. „Nebol som problémové dieťa ani som nepatril medzi tých, ktorí robili výtržnosti. Doma som však mal viacero problémov, od ktorých som chcel utiecť. Rozhodol som sa vydať na dráhu boxera. Začínal som u nás v Košiciach, no časom som chcel okúsiť veľký svet.“

„V tom momente som na dlhý výlet nemal dosť financií, čo znamenalo, že som sa v Amerike zdržal cez dva týždne. Keďže sa mi na prvýkrát nepodarilo nájsť vhodný gym na posun, chcel som sa tam vrátiť čo najskôr a skúsiť to znova. Dal som dohromady peniaze, ktoré som potreboval a vybral som sa do Vegas.

Zistil som si, kde trénuje bývalý šampión ťažkej váhy Joe Parker a jednoducho som zaklopal na dvere,“ dodal nádejný boxer s úsmevom.

Parker trénoval u Kevina Barryho, ktorý sa stal v rámci kariéry strieborným olympijským medailistom v boxe. Aktuálne má 64 rokov a patrí medzi najuznávanejších svetových trénerov.

„Jedno ráno som zaklopal na dvere gymu Kevina Barryho, ktorý patrí medzi absolútnu špičku v boxe. Dal mi šancu, prijal ma a neskôr sme si sadli ako ľudsky, tak po športovej stránke. Aj vďaka tomu, je dodnes práve Barry, ktorý porazil Evandera Hollfyfielda môj tréner, na čo som hrdý,“ dodal s vďačnosťou v hlase boxer z Košíc.

Dátum, miesto ani súpera v obhajobe opasku WBA Asia zatiaľ nepozná, no jednoznačne si je vedomý toho, že stojí len pár krokov od toho, aby dosiahol historický úspech. „Stres necítim, je to skôr zodpovednosť z toho, aby som splatil investorovi a ľuďom, ktorí do mňa investujú a ukazujú mi dôveru to, čo mám.

Nepochybujem o tom, že sa mi to podarí. Môj jediný a najväčší cieľ je svetový titul, teda stať sa svetovým šampiónom WBA. Pre Slovensko by bola už len moja účasť v rankingu WBA skvelou športovou reklamou a ja pre to spravím maximum!“

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Slovák v rankingu WBA spolu s Joshuom, Usykom či Furym? Čoskoro možno realita