Známy je deň aj miesto. Veľká boxerská odveta bude už o dva mesiace

Boxerský súboj Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua.
Boxerský súboj Oleksandr Usyk vs. Anthony Joshua. (Autor: TASR/AP)
TASR|20. jún 2022 o 10:50

Odveta medzi Usykom a Joshuom sa uskutoční 20. augusta v Saudskej Arábii.

DŽIDDA. Odveta medzi ukrajinským profesionálnym boxerom Oleksandrom Usykom a Britom Anthonym Joshuom sa uskutoční 20. augusta v Džidde v Saudskej Arábii.

Joshua sa v 35-tisícovom Super Dome pokúsi získať naspäť tituly organizácií WBA, IBF a WBO v superťažkej hmotnostnej kategórii, ktoré stratil v prvom vzájomnom súboji.

Usyk triumfoval v septembri na štadióne futbalového Tottenhamu Hotspur v Londýne jednomyseľným výrokom rozhodcov 117:112, 116:112, 115:113.

Joshua okamžite aktivoval opciu na odvetu, ale tá sa musela odložiť po tom, ako 35-ročný Ukrajinec narukoval brániť svoju domovinu pred ruskou inváziou. Teraz však dostal špeciálnu priepustku, aby sa mohol pripraviť na obhajobu opaskov.

O tri roky mladší Brit za ten čas spravil zmeny, dlhoročného trénera Roba McCrackena nahradil Robert Garcia a pridal sa k Angelovi Fernandezovi.

"Absolvovať dva titulové zápasy za sebou má svoje výhody i nevýhody. Každým dňom som však silnejší a učím sa z mojich skúseností. Šťastný boxer je nebezpečný boxer a ja som najšťastnejší a najmotivovanejší v kariére," citovala bývalého dvojnásobného majstra sveta agentúra DPA.

V Saudskej Arábii sa predstaví druhýkrát, v decembri 2019 si prinavrátil opasky odvetným víťazstvom nad Američanom Andym Ruizom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Známy je deň aj miesto. Veľká boxerská odveta bude už o dva mesiace