Udieral hlavou. Nahnevaný boxer na protest odmietol opustiť ring

Mourad Aliev na protest odmietol opustiť olympijský ring.
Mourad Aliev na protest odmietol opustiť olympijský ring. (Autor: REUTERS)
Sportnet|1. aug 2021 o 18:20

Súper považoval verdikt za spravodlivý.

TOKIO. Bizarná situácia nastala v nedeľu v olympijskom ringu v Tokiu. Vo štvrťfinále superťažkej váhy diskvalifikovali francúzskeho boxera Mourad Aliev.

Rozhodca Andy Mustacchio usúdil, že Aliev svojho súpera Frazera Clarkea niekoľkokrát úmyselne udrel hlavou. Brit mal v blízkostí očí viditeľné rany.

Francúzsky boxer sa však s verdiktom nevedel zmieriť. Najskôr zahodil chránič úst, udrel do televíznej kamery, sťažoval sa u rozhodcov. "Každý vie, že som vyhral," kričal v takmer prázdnej aréne.

Napokon si na protest sa sadol na okraj pódia a odmietol opustiť ring. Členovia francúzskeho tímu mu priniesli vodu.

Po viac než tridsiatich minútach presviedčania sa Aliev zdvihol a odkráčal do útrob haly. Po štvrťhodine sa však vrátil a pokračoval v proteste ešte ďalších 15 minút, kým nadobro odišiel. 

"Bol to spôsob, ako som ukázal, že to rozhodnutie bolo nespravodlivé. Trénoval som celý život, aby som boxoval na olympiáde a prehral som pre rozhodnutie jedného rozhodcu. Je koniec," citovala ho agentúra Reuters.

Clarke považoval rozhodnutie za spravodlivé. 

„Cítil som, že ma zopárkrát zasiahol hlavou. Či to bol úmysel alebo nie, to neviem... Po súboji som mu povedal, aby sa upokojil. Nemyslíš hlavou, ale srdcom, vravel som mu. Viem, že je to ťažké, ale najlepšie urobíš, keď sa vrátiš do šatne.“

Letná olympiáda Tokio 2020 / 2021

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Športy»Box»Udieral hlavou. Nahnevaný boxer na protest odmietol opustiť ring