Šokujúci zápas 58-ročnej legendy. Mike Tyson vyzve v ringu známeho youtubera

Mike Tyson
Mike Tyson (Autor: AP)
SvetMMA|7. mar 2024 o 16:45

Zápas bude vysielať streamovacia služba Netflix.

ARLINGTON. Legendárny Mike Tyson si opäť nasadí boxerské rukavice. Bývalý šampión ťažkej váhy bude v lete čeliť známemu youtuberovi Jakeovi Paulovi.

Súboj by sa mal uskutočniť 20. júla na AT&T Stadium v Arlingtone v Texase a bude hlavným zápasom podujatia, ktoré sa bude vysielať na Netflixe, uvádza portál ESPN.

Pôjde o prvé vysielanie streamovacej spoločnosti v rámci bojových športov a celkovo jej tretí živý športový prenos. Paulová spoločnosť Most Valuable Promotions (MVP) podpísala zmluvu s Netflixom už minulý rok.

"Jake Paul vs. Mike Tyson je zápas snov, ktorý sa vyskytne raz za život, a predpokladám, že to bude najsledovanejšia boxerská udalosť v modernej histórii boxu," uviedol spoluzakladateľ MVP Nakisa Bidarian vo vyhlásení.

Zatiaľ pritom nie je jasné, či bude súboj Tysona s Paulom klasifikovaný ako profesionálny alebo len exhibícia.

Tyson je jedným z najznámejších a najobávanejších boxerov ťažkej váhy. V čase súboja však bude mať už 58 rokov. Paul má pritom stále iba 27 rokov.

„Paul v priebehu rokov výrazne vyrástol ako boxer, takže bude veľmi zábavné vidieť, čo dokáže vôľa a ambície „dieťaťa“ so skúsenosťami a schopnosťami najlepšieho boxera všetkých čias,“ povedal Tyson vo vyhlásení.

"Kruh sa uzavrie a bude viac než vzrušujúce to sledovať, pretože ja som začal jeho boxerskú cestu tým, že som ho nechal boxovať na podujatí, kde som mal zápas s Royom Jonesom a teraz ho plánujem ukončiť," dodal.

Paul (9-1, 6 KO) porazil bývalé hviezdy UFC ako sú Nate Diaz, Anderson Silva a Tyron Woodley. Profesionálom sa stal len pred štyrmi rokmi.

"Je šialené pomyslieť si, že v mojom druhom profi zápase som sa stal virálnym, pretože som knokautoval Natea Robinsona na zápasovej karte Mikea Tysona," uviedol Paul vo vyhlásení. "Teraz, o necelé štyri roky neskôr, budem čeliť Tysonovi, aby som zistil, či mám na to, aby som porazil jednu z najznámejších a najväčších boxerských ikon.

Len dva a pol roka od založenia MVP sa chystáme vyprodukovať najväčší zápas v histórii, zápas na najväčšom štadióne NFL v USA, vysielaný naživo na najväčšej streamovacej platforme na svete. To je dôkaz toho, čo všetko sme dosiahli za taký krátky čas."

Paul sa minulý rok objavil v seriáli Netflixu „Untold“. A práve táto streamovacia platforma má teraz v pláne viac živých športových prenosov.

„Mike Tyson je jednou z najväčších ikon v histórii boxu a Jake Paul je jedným z najväčších narušiteľov histórie boxu,“ uviedol vo vyhlásení viceprezident Netflixu pre šport Gabe Spitzer.

"Sobota 20. júla bude v ringu v Texase čistá dráma. Sme nadšení, že môžeme spolupracovať s MVP na tejto historickej udalosti a už sa nevieme dočkať, kedy sa títo dvaja stretnú pre fanúšikov z celého sveta na Netflixe."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Šokujúci zápas 58-ročnej legendy. Mike Tyson vyzve v ringu známeho youtubera