Britániu čaká súboj veľkých rivalov. Musela ich strážiť ochranka, aby sa nepobili

Amir Khan a Kell Brook.
Amir Khan a Kell Brook. (Autor: Reuters)
SITA|29. nov 2021 o 18:36

Súboj sa bude konať 19. februára 2022 v AO Arene v Manchestri.

LONDÝN. Nezmieriteľní rivali z boxerského ringu Amir Khan a Kell Brook sa po rokoch neúspešných rokovaní ich zástupcov konečne dohodli na vzájomnom súboji, ktorý určí britského šampióna vo welterovej hmotnostnej kategórii.

Duel sa bude konať 19. februára 2022 v AO Arene v Manchestri a mal by urovnať nadmernú dlhotrvajúcu rivalitu medzi oboma pästiarmi, hoci nepôjde o titul majstra sveta. Súboj sa bude vysielať iba na platených kanáloch vo Veľkej Británii v rámci propagácie platformy Boxxer.

Pre 34-ročného Khana, bývalého majstra sveta v ľahkej welterovej váhe a strieborného olympijského medailistu z roku 2004 v Aténach, to bude prvý zápas po viac ako dva a polroku. V profikariére boxoval 39-krát a pripísal si 34 víťazstiev. Až 21-krát poslal súpera k zemi v štýle k.o.

O rok starší Brook, ktorý bol majstrom sveta vo welterovej váhe v rokoch 2014 až 2016, zatiaľ naposledy boxoval vlani v novembri, keď ho vo štvrtom kole zastavil Terence Crawford. Brook má na kariérnom konte 42 súbojov, z toho 39 víťazných a 27-krát knokautom.

Počas ohlásenia súboja na tlačovej konferencii hrozilo, že dôjde k fyzickému napadnutiu zo strany oboch nevraživých súperov, preto museli byť oddelení od seba ochrankou.

"Tento súper mi nikdy nepreukázal potrebný rešpekt, ktorý som si zaslúžil. Náš vzájomný súboj bude pre neho posledný, v ktorom padne na zem," povedal Brook na adresu Khana na portáli BBC.

"Bojoval som s najlepšími boxermi sveta a dobyl Ameriku. Teraz schádzam o viac úrovní nižšie, aby som vybojoval tento súboj," reagoval Khan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Britániu čaká súboj veľkých rivalov. Musela ich strážiť ochranka, aby sa nepobili