Bouchardová po dráme zdolala Šarapovovú. Mám byť na čo hrdá, tvrdí

Eugenie Bouchardová sa teší z triumfu nad Mariou Šarapovovou.
Eugenie Bouchardová sa teší z triumfu nad Mariou Šarapovovou. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. máj 2017 o 08:00

Zapamätám si tento duel ako jeden z mojich najpamätnejších za ostatné roky, uviedla kanadská tenistka po víťazstve.

MADRID. V Stuttgarte semifinále, ale v Madride stop už v druhom kole.

Tridsaťročná ruská tenistka Maria Šarapovová to nebude mať ľahké s návratom do absolútnej svetovej špičky po pätnásťmesačnej absencii na súťažných dvorcoch, ktorá bola zavinená porušením antidopingových pravidiel.

Šarapovová v pondelok neskoro večer podľahla v druhom kole dvojhry na turnaji WTA v Madride Kanaďanke Eugenie Bouchardovej 5:7, 6:2, 4:6.

Eugenie Bouchardová si po veľkom boji poradila s Mariou Šarapovovou. Pozrite si, ako vyzeral zápas: fotogaléria

9.5.2017

V dramatickej koncovke od stavu 3:3 v treťom sete nasledovali tri brejky, ale dva na strane dvadsaťtriročnej Kanaďanky. V desiatom geme pri 4:5 na príjme Šarapovová sa síce dostala k dvom brejkbalom, ale nepremenila ich.

Jej súperka o čosi neskôr zužitkovala druhý mečbal. Obe hráčky strávili na Dvorci Manola Santanu v španielskej metropole 2:53 hodiny.

Šarapovová: Som sklamaná

"Často som na rakete nemala ten správny rytmus. Boli tam momenty frustrácie, gemy ako na hojdačke, keď som cítila, že to môže byť oveľa lepšie," konštatovala kanadská tenistka pre web Tenisovej asociácie žien (WTA)

"Celkovo si však myslím, že mám byť na čo hrdá. Zvládla som takmer trojhodinový mentálne náročný a fyzicky vypätý zápas. Zapamätám si tento duel ako jeden z mojich najpamätnejších za ostatné roky," dodala Bouchardová.

Šarapovová mala už od nedele v nohách trojsetový zápas s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou v úvodnom kole. Na to sa však nevyhovárala.

"Mala som získať prvý set, v ktorom som bola vpredu o jeden brejk. Potom som zmenila vývoj, zlepšila hru, bola som agresívnejšia v hre zo základnej čiary. V treťom sete som ale nevyužila možnosti, ktoré som mala. Som sklamaná."

Aj prehry ju posúvajú dopredu

Napriek skorej rozlúčke s turnajom kategórie Premier Mandatory s takmer šesťmiliónovou dotáciou na svojich víťazných ambíciách nič nemení.

"Nerada prehrávam, nie som z toho šťastná, ale aj takéto náročné zápasy neúspešné na konci ma musia posunúť dopredu. Budem ďalej bojovať," dodala ďalej Maria Šarapovová pred médiami po stretnutí.

Šarapovová hrala v Madride na základe voľnej karty rovnako ako týždeň predtým v Stuttgarte. V tomto smere jej vyšli v ústrety aj organizátori v Ríme (15. - 21. 5.).

Podľa Francúzskej tenisovej federácie (FFT) sa 16. mája sa dozvie, či bude mať voľnú kartu aj na parížsky grandslamový turnaj Roland Garros.

Na ňom si vybojovala trofej v rokoch 2012 a 2014.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Bouchardová po dráme zdolala Šarapovovú. Mám byť na čo hrdá, tvrdí