Bondra mení v zámorí pôsobisko, hrať bude za Prince George Cougars

(Autor: Twitter)
TASR|12. jan 2017 o 09:51

Devätnásťročný Slovák si doteraz obliekal dres Vancouveru Giants.

VANCOUVER. Slovenský mládežnícky reprezentant v hokeji Radovan Bondra zmenil v rámci zámorskej juniorskej súťaže WHL pôsobisko.

Klub Vancouver Giants ho vymenil ho tímu Prince George Cougars za dvojicu Bartek Bison, Tyler Ho a výber v treťom kole WHL draftu 2018.

Devätnásťročného útočníka, ktorý je odchovancom klubu HC Košice, draftovalo v roku 2015 ako 151. hráča v poradí Chicago Blackhawks.

Bondra v aktuálnej sezóne odohral za Vancouver tridsaťdva zápasov s bilanciou devätnásť gólov, dvanásť asistencií a štrnásť trestných minút. Slovensko reprezentoval aj na nedávnych majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov v Kanade.

"Radovan je dominantný typ útočníka, ktorý do zostavy prinesie silu, palicovú techniku a ťah na góly. Má za sebou bohatú kariéru v mládežníckych tímoch svojej krajiny. Verím, že sa čoskoro zaradí medzi ofenzívnych lídrov tímu," uviedol generálny manažér Cougars Todd Harkins.

Bondra sa pripojil k novým spoluhráčom v Red Deer a spoločne s nimi absolvuje trip, ktorý pozostáva zo zápasov v Medicine Hat, Lethbridge a Calgary.

Takto strelil Bondra svoj premiérový gól za Vancouver Giants.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»WHL»Bondra mení v zámorí pôsobisko, hrať bude za Prince George Cougars