Má devätnásť a túži po Chicagu. V zámorí dáva góly nový Bondra

Radovan Bondra.
Radovan Bondra. (Autor: PROFIMEDIA)
Ondrej Gajdoš|2. dec 2016 o 11:36

Mladý útočník má patriť k lídrom hokejovej dvadsiatky na majstrovstvách sveta.

V tíme Vancouver Giants v kanadskej juniorskej WHL žiari. Je najlepším strelcom i najproduktívnejším hráčom.

Devätnásťročný rodák z Trebišova Radovan Bondra bude po Vianociach reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta hráčov do 20 rokov.

V minulej sezóne ste vo Vancouvri strelili v 58 zápasoch 15 gólov. Teraz máte v 26 stretnutiach už 17 gólov a v produktivite viac ako bod na zápas. Čím si vysvetľujete také zlepšenie?

„Vlani to bol pre mňa krok do neznáma, nevedel som, do čoho idem. Teraz som sa na Kanadu dobre pripravil, mám viac skúseností, plynule hovorím po anglicky, zvykol som si na život za morom. Tréner Jason McKee mi verí, dostávam dosť priestoru na ľade. Mimochodom, generálnym manažérom klubu je bývalý tréner Slovenska Glen Hanlon."

Nedávno ste v zápase proti Prince Albert strelili svoj prvý hetrik v zámorí. Z ktorého miesta strieľate najviac gólov?

„Spomedzi kruhov. Pozriem sa na postavenie brankára a snažím sa ho prekvapiť. Moje sebavedomie narastá s každým gólom. Chcem čo najviac pomôcť tímu. Pred rokom sme sa nedostali do play off, teraz by sme ho chceli dosiahnuť. Na postupové ôsme miesto nám v súčasnosti chýba sedem bodov, čo nie je taká veľká strata."

Streleckým apetítom pripomínate krajana Petra Bondru, ktorý dal v NHL vyše päťsto gólov. Pýtajú sa Kanaďania, či nie ste v rodinnom vzťahu?

„Býva to dosť častá otázka. Dookola odpovedám, že sme vzdialení príbuzní, no s Petrom som sa ešte nestretol."

Sezónu ste začali v kempe Chicaga Blackhawks, v klube, ktorý vás vlani draftoval. Máte informácie, či si všímajú vaše výkony?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Má devätnásť a túži po Chicagu. V zámorí dáva góly nový Bondra