Bol by som najlepší Vémolov súper od súboja s Véghom, hovorí ruský bojovník Ragozin

Pôvodný plagát, ktorý v roku 2019 lákal na súboj Vémolu s Ragozinom.
Pôvodný plagát, ktorý v roku 2019 lákal na súboj Vémolu s Ragozinom. (Zdroj: RCC)
Tomáš Tadlánek|8. apr 2021 o 15:30 (aktualizované 8. apr 2021 o 15:36)

„Myslím, že toto by bol skutočne kvalitný zápas,“ hovorí o súboji s Vémolom Ragozin.

JEKATERINBURG, OMSK. Ruský bojovník strednej váhy Mikhail Ragozin (17-4 MMA) poskytol pre Športnet.sk rozhovor, v ktorom prebral, okrem iného, aj prípadný súboj s Karlosom Vémolom.

V poslednej dobe je veľmi rozoberaný váš zápas s Karlosom Vémolom, ktorý sa mal uskutočniť už v roku 2019. Stále je pre vás Karlos Vemóla zaujímavý súper?

Áno, samozrejme, že je. Karlos je veľmi populárny bojovník a je aj veľmi skúsený, o tom niet pochýb. Navyše, donedávna bol šampiónom veľmi kvalitnej organizácie Oktagon. Ale tiež preto, že by som rád dokončil ten príbeh, ktorý začal pred dvoma rokmi. Nebola to moja vina, že sa zápas neuskutočnil, ale Karlos sa zranil. A ako chlap chcem dodržať slovo a poraziť ho. Neviem, ako to má Karlos so svojím slovom, ale ja si za svojím stojím!

Promotér OKTAGON MMA Ondřej Novotný povedal, že nevidí problém vo finančných podmienkach, ako to najskôr naznačoval Karlos Vémola. Ale vylučuje, aby sa tento zápas uskutočnil v inej organizácii ako OKTAGON MMA alebo RCC. Je z vašej strany možnosť podpísať kontrakt aj s OKTAGON MMA, aspoň na striedavý štart v organizácii RCC a OKTAGON MMA?

Myslím si, že v tom nie je žiadny problém. Zápasníci Oktagonu u nás bojujú a majú zmluvu aj v Oktagone. Šampión Oktagonu David Kozma u nás bojoval dvakrát, aj u nás trénoval. Navyše, môj tréner Martin Wodecki má veľmi dobré vzťahy s majiteľom RCC. Takže v tom problém nevidím.

Ste momentálne v kontakte alebo rokujete s OKTAGON MMA?

Oficiálne nie, ale náznaky už sú. Vidím aj záujem na sociálnych sieťach, kde mi píšu fanúšikovia z Česka a Slovenska. Vidím, že aj po rozhovoroch, ktoré som poskytol, je záujem. A nech to hodnotí kto chce a ako chce, ale od Attilu Végha by lepšieho súpera Karlos nemal. Ako skúsenosťami, tak aj rebríčkovo. Myslím, že toto by bol skutočne kvalitný zápas. A k tomu sledovaný!

Ako hodnotíte organizáciu OKTAGON MMA?

Oktagon je už silná organizácia a naberá na obrátkach. Viac a viac zaraďuje cudzincov do turnajov. Robia pekné podujatia. A úprimne, turnaj kde bol súboj Vémola vs. Végh bol naozaj veľmi pekný. A tá divácka kulisa bola skvelá.

Čo hovoríte na posledných súperov a výkony Karlosa Vémolu?

Nemôžem to veľmi posúdiť, videl som len posledný zápas. A jednoducho sa mi zdá, že Ďatelinka neuniesol ťažobu toho zápasu. Na to je potrebné mať skúsenosti. Ja mám len niečo okolo 20 profesionálnych zápasov v MMA. Ale mám za sebou aj viac ako 300 zápasov v amatéroch v Sambe a „Rukopašnom boji“. A to sú tie psychologické momenty a skúsenosti. Myslím, že to hlavne tomu chlapcovi chýbalo.

Karlos vo svojich zápasoch ťaží z váhovej výhody, pretože zhadzuje do strednej váhy veľa kilogramov. Dokázal by z toho ťažiť aj v zápase s vami?

Tak, to samozrejme viem už z prvej prípravy na neho. Stretávam sa ale s väčšími chlapcami v Dagestane na zápasníckej príprave. Takže na to budem pripravený. A nebudem vážiť oveľa menej, ako on.

Aké sú podľa vás najväčšie výhody Karlosa Vémolu? A naopak, najväčšie nedostatky?

Všetci to vedia. Zápas ma veľmi kvalitný. A postoj? To vidíte sami. Je pravda, že si to zápasenie vie presadiť. Otázka je, ako mu to bude fungovať so skúseným bojovníkom.

Ak by sa zápas uskutočnil, aký by ste očakávali priebeh? V čom by ste videli svoje silné stránky v tomto súboji?

Každý boj sa vyvíja v klietke. Nebudem robiť predikcie, ale viem, že idem vyhrať. A urobím pre to všetko! Mňa bude musieť zabiť, aby som to vzdal.

Máte momentálne naplánovaný nejaký zápas?

Rieši sa viac možností, nemáme problém s turnajmi. V podstate je každý mesiac u nás turnaj. Ja som si teraz po poslednom zápase chcel trošku oddýchnuť a byť chvíľu s rodinou. Ale teraz už pomaly začínam prípravu. Keď budem pripravený, tak si dám zápas.

V akom období vidíte reálne, že by ste mohli nastúpiť do zápasu s Karlosom Vémolom, ak by prišla ponuka od Oktagonu?

To nezáleží na mne. Ak sa to dohodne, tak pôjdem a urobím, čo som povedal. Teraz je to už na promotéroch a manažéroch.

Poznáte ešte nejakých bojovníkov z Oktagonu?

Poznám Davida Kozmu, ktorý u nás trénoval aj zápasil. Taktiež Viktora Peštu. Ten bol u nás tiež na turnaji. Tam mal smolu, pritom ten zápas s Alexandrom Emelianenkom začal perfektne. Je to šikovný bojovník.

Poznám aj Ivana Buchingera, vynikajúci bojovník. Myslím, že aj jeho sme chceli na turnaji, ale bol zranený. Je veľmi známy aj v Rusku. A samozrejme, Attila Végh. Uznávaný bojovník a šampión Bellatoru. To hovorí za všetko. Skúsený a komplexný bojovník. S ním by bol pekný zápas tiež, buď u nás alebo v Česku.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Bol by som najlepší Vémolov súper od súboja s Véghom, hovorí ruský bojovník Ragozin