04.02.2022 00:00
Deň 0
Otvárací ceremoniál
Koniec

Mal nejasný test, stráži ho človek v skafandri. Cítim sa ako vo väzení, vraví slovenský tréner

Milan Jagnešák.
Milan Jagnešák. (Autor: TASR)
TASR|4. feb 2022 o 08:55

Hneď po prílete do Pekingu musel zamieriť do izolácie.

PEKING. Člen slovenskej výpravy na ZOH 2022, ktorý je v karanténe, je Milan Jagnešák, tréner bobistky Viktórie Čerňanskej.

Predseda Slovenského zväzu bobistov mal po prílete do Číny nejasný výsledok testu na koronavírus a musel zamieriť do izolácie na izbe.

Informoval o tom denník Šport vo svojom piatkovom vydaní.

"Prekonal som angínu a po príchode do Pekingu som mal nejasný výsledok testu na koronavírus. Takmer všetok čas trávim na izbe, od prvého dňa ma stráži na chodbe človek v skafandri, takže nemôžem v podstate nikam slobodne ísť.

Boli prehliadky trate, na ktoré som sa nedostal. Nemôžem robiť svoju robotu. Teraz sa aspoň dostanem na tréning, ale iba tak, aby som s nikým neprišiel do kontaktu," uviedol Jagnešák pre Šport.

Na ZOH sa v minulosti zúčastnil štyrikrát ako pilot slovenskej posádky, v Pekingu je ako tréner Čerňanskej, ktorá sa predstaví v novej disciplíne - monoboboch žien.

Devätnásťročnej bobistke však nemôže plnohodnotne pomáhať v príprave:

"Som nešťastný. Na Slovensku som mal štyri potrebné PCR testy negatívne, kompetentní boli informovaní o mojom zdravotnom stave.

V aplikácii, ktorú musí každý používať, som mal potvrdený zelenou farbou vstup do Číny. Cítim sa ako vo väzení, som akoby zadržiavaný na slobode."

Všetky informácie o ZOH Peking 2022

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Peking 2022»Program a výsledky»Boby»Mal nejasný test, stráži ho človek v skafandri. Cítim sa ako vo väzení, vraví slovenský tréner