Jednoduchý začiatok, brutálny koniec. Sagan by mal dnes trpieť

Peter Sagan.
Peter Sagan. (Autor: SME - Jozef Jakubčo)
Zoran Boškovič|13. aug 2017 o 07:22

V nedeľu čaká cyklistov posledná etapa BinckBank Tour 2017.

BRATISLAVA, ESSEN. Do 6. etapy nastupoval Peter Sagan ako jeden z favoritov na celkové poradie. Keby sa mu predposledná najdhlšia etapa podarila, mohol pomýšľať na triumf na BinckBank Tour 2017.

Väčšinu trate to tak aj vyzeralo. Sagan spolu so svojím tímom odvádzali skvelú robotu. Slovenský dvojnásobný majster sveta približne dvadsať kilometrov pred koncom vyštartoval do útoku.

Držal sa za ním iba Belgičan Tim Wellens. Sagan však v najnevhodnejšom okamihu dostal defekt na prednom kolese. V blízkosti nebolo žiadne neutrálne vozidlo. Musel čakať drahocenné sekundy, kým mu jeho tím vymenil koleso.

Stratu, nabral, už nebol schopný dobehnúť. Sagan prišiel do cieľa 21., na víťaza etapy Tima Wellensa stratil takmer dve minúty. Pred etapou mal na čelo celkového poradia iba dvojsekundovú stratu. Po nej má už minútu a 48 sekúnd a s triumfom sa môže rozlúčiť.

"V piatok sme bojovali o prvenstvo v celkovom poradí a v sobotu je všetko úplne inak," dodal športový riaditeľ Bory-Hansgrohe Jens Zemke.

V nedeľu čaká na cyklistov posledná etapa na BinckBank Tour 2017 a Sagan si môže zlepšiť náladu aspoň líderstvom v bodovacej súťaži.

Ľahký začiatok, brutálny koniec

V poslednej etape pôjdu jazdci 180 kilometrov z mesta Essen do Geraardsbergenu. Kým prvých 130 kilometrov je pomerne jednoduchých, koniec je brutálny.

Útoky budú môcť prísť prakticky kedykoľvek, cyklisti si budú musieť dať pozor na pády, ktoré tu v ostatných rokoch neboli ojedinelé. Muur, cez ktorý pôjdu jazdci, je jedno z najnáročnejších stúpaní v Belgicku.

(Autor: Ciclismo Internacional)

V závere budú cyklisti stúpať po dlaždiciach až k cieľovej čiare. "Peter Sagan na takomto type stúpania nie je najlepší. Mám veľmi rád Petra, ale v tejto etape bude pravdepodobne trpieť," napísal David Hunter z Ciclismo Internacional.

Dážď konečne skončí

Počas takmer celého týždňa sťažuje pretekárom podmienky počasie. Začalo sa to počas časovky v 2. etape. Už tam bol Peter Sagan rád, že nespadol. Podobne tomu bolo predvčerom i včera. V dnešnej náročnej etape by príroda mala jazdcom konečne pomôcť.

Pršať by nemalo a tak sa budú môcť cyklisti sústrediť na prekonanie ťažkej etapy a nie nato, ako nepadnúť. "Vydýchnu si všetci cyklisti, hlavne však tí, ktorí nie sú z Belgicka," pokračuje Ciclismo International.

Peter Sagan sa už nestane celkovým víťazom BinckBank Tour 2017. Napriek tomu v Holandsku vyzerá v skvelej forme, čo prízvukuje prakticky po každej etape.

Preto by sme ho dnes mohli vidieť predvádzať skvelý výkon.

V 6. etape triumfoval Wellens pred Dumoulin

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Jednoduchý začiatok, brutálny koniec. Sagan by mal dnes trpieť