Na strelnici podala bezchybný výkon. Zuzana Remeňová dosiahla najlepší výsledok kariéry

Zuzana Remeňová na archívnej fotografii.
Zuzana Remeňová na archívnej fotografii. (Autor: TASR - Martin Baumann)
TASR, Miloslav Šebela|1. dec 2023 o 16:14

Spolu so svojou sestrou Máriou sa predstavia aj stíhacích pretekoch.

Svetový pohár v biatlone - Östersund

Šprint žien na 7,5 km

1.

Lou Jeanmonnotová

Francúzsko

21:04,1 m 

(0+0)

2.

Karoline Offigstad Knottenová

Nórsko

+8,5 s

(1+0)

3.

Juni Arnekleivová

Nórsko

+ +17,6 s

(0+1)

47.

Zuzana Remeňová

Slovensko

+ 2:07,8 m

(0+0)

60.

Mária Remeňová

Slovensko

+ 2:28,4 m

(0+1)

85.

Júlia Machyniaková

Slovensko

+ 3:31,6 m

(0+1)

89.

Ema Kapustová

Slovensko

+ 3:43,4 m

(2+0)

ÖSTERSUND. Slovenské biatlonistky majú za sebou úvodný šprint novej sezóny Svetového pohára.

Vo švédskom Östersunde sa zo slovenského kvarteta najlepšie umiestnila Zuzana Remeňová. Po bezchybnom streleckom výkone obsadila 47. miesto, čo je pre ňu najlepší výsledok v kariére.

Jej sestra Mária Remeňová finišovala na 60. priečke (+2:28,4), pričom obe si zabezpečili postup do sobotnej stíhačky. Júlia Machyniaková obsadila 85. priečku (3:31,6), Ema Kapustová finišovala na 89. pozícii.

V minulej sezóne mali Slovenky nevyrovnanú streľbu. Chyby na strelnici ich vo výsledkoch zrážali nižšie. Nedarilo sa im, preto sa v príprave pred sezónou slovenské biatlonistky sústredili špeciálne na streľbu. Venovali sa jej veľmi dlho.

„Zamerali sme sa na komplexnú streľbu a streľbu po zádychaní pri vyššej tepovej frekvencii,“ hovorila v rozhovore pred sezónou pre Sportnet Mária Remeňová.  

Francúzka Lou Jeanmonnotová sa teší z víťazstva.
Francúzka Lou Jeanmonnotová sa teší z víťazstva. (Autor: TASR/TT News Agency via AP)

Remeňové do stíhacích pretekov

Slovenky ukázali, že strelecky sú na tom veľmi dobre už v stredu v súťaži štafiet, kde dobíjali len šesťkrát. Medzi śtafetami to bol druhý najlepší strelecký výkon.

V rýchlostných pretekoch v Östersunde to v piatok potvrdili. Štvorica slovenských reprezentantiek minula len štyri terče. 

Zuzana Remeňová si vybojovala najlepší výsledok v kariére a bola blízko k tomu, aby si pripísala aj bodované umiestnenie. To jej ušlo o 12 sekúnd. Skončila na 47. priečke. 

Remeňová stratia na súperky najmä v bežeckej časti. Kvalifikovala sa však do nedeľňajśích stíhacích pretekov. Na trať vybehne so stratou 2:07 minúty za víťaznou Lou Jeanmonnotovou.  

Do stíhacích pretekov sa kvalifikovala aj jej sestra Mária, ktorá obsadila s jedným trestným kolom 60. priečku. V nedeľu tak vybehne na trať ako posledná.  

Prvé víťazstvo Francúzky

Prvé individuálne preteky vo Svetovom pohári absolvovala juniorka Ema Kapustová. Dvadsaťročná biatlonistka finišovala na 89. pozícii, no zaujala na strelnici.

Na položke v stoji Kapustová zastrieľala čisto a bola štvrtou najrýchlejšou strelkyňou v "stojke" spomedzi všetkých 99 pretekárok, ktoré prišli do cieľa.

Hoci slovenské biatlonistky majú výbornú streľbu, platí, že v behu zaostávajú. Najlepšie bežecké časy zo Sloveniek mali sestry Remeňové. I ony však len v behu stratili na Elviru Öbergovú 2:33 minúty.

Z premiérového víťazstva sa tešila francúzska reprezentantka Lou Jeanmonnotová. Na stupni víťazov ju doplnili Nórky Karoline Offigstad Knottenová a Juni Arnekleivová.

"Je to skvelý pocit. To najhoršie je, keď už máte preteky za sebou, ale neviete, ako to dopadlo. Necítila som sa počas rozcvičky príliš dobre, no napokon počas streľby to bolo výborné a pomohlo mi to vyhrať," uviedla Jeanmonnotová pre televíziu Eurosport.

V hodnotení Svetového pohára sú na prvej priečke dve pretekárky Franziska Preussová a Nórka Knottenová.

V sobotu budú v rýchlostných pretekoch súťažiť muži. V nedeľu sú na programe stíhacie preteky žien (14.00) a mužov (16.00).

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Na strelnici podala bezchybný výkon. Zuzana Remeňová dosiahla najlepší výsledok kariéry