Okradla víťazka Svetového pohára členov reprezentácie? Prípad rieši polícia

Julia Simonová.
Julia Simonová. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|7. júl 2023 o 11:45

Biatlonistka mala platiť cudzími kreditnými kartami.

BRATISLAVA. Počas uplynulej zimy prekvapila v pozitívnom zmysle. Vybojovala 4 víťazstvá v pretekoch Svetového pohára a pridala sedem pódiových umiestnení. Biatlonistka Julia Simonová sa stala aj víťazkou veľkého krištáľového glóbusu za celkové prvenstvo.

V sezóne mala vysokú úspešnosť streľby. Pri položkách v ľahu mala úspešnosť cez 90 percent. 

Lenže Francúzsky biatlonový zväz po sezóne rieši nepríjemnosti. Jeho najväčšia hviezda čelí podozreniam z krádeže. Mala neoprávnene použiť dve cudzie kreditné karty, ktoré patrili členom reprezentačného tímu. Ako prvý priniesol informáciu rešpektovaný denník L’Equipe

Jednou z obetí je Simonovej reprezentačná kolegyňa Justine Braisazová-Bouchetová. Meno druhého poškodeného L’Equipe nezverejnil. 

Simonová mala cudzie karty zneužiť na platby počas pretekov v Nórsku Blink Festivale. Podľa L’Equipe išlo o online nákupy vo výške tisíc až dvetisíc eur. 

Simonová obvinenia odmieta. Je však nepochopiteľné, že by jedna z najlepších biatlonistiek neoprávenene používala kreditné karty iných členov tímu. 

Prípad rieši disciplinárna komisia biatlonového zväzu. Bude však čakať na oficiálne závery vyšetrovania.

„Nemáme prostriedky na to, aby sme zistili, kde je v tomto prípade pravda. Nemáme právnu pozíciu, aby sme mohli takúto záležitosť vyšetrovať," vysvetľoval pre denník Le Dauphiné šéf francúzskeho biatlonu Fabien Saguez.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Okradla víťazka Svetového pohára členov reprezentácie? Prípad rieši polícia