VSS nevyhralo, ale znova uhájilo čisté konto

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Daniel Dedina|10. okt 2016 o 00:00

Aj jeden bod stačil, aby si Košičania na čele tabuľky udržali trojbodový náskok.

KOŠICE. Bez gólu sa nedá vyhrať, ale ani prehrať. Toto konštatovanie do bodky platilo v stretnutí 10. kola II. ligy Východ medzi Rimavskou Sobotou a VSS Košice.

Aj jeden bod po remíze 0:0 stačil hosťom na to, aby si na čele tabuľky udržali trojbodový náskok.

Líder tabuľky cestoval na Gemer v pozícii papierového favorita a tomu zodpovedali aj jeho predzápasové plány.
Tábor FC VSS bol pred súbojom s Rimavskou Sobotou nastavený na víťazstvo, v samotnom zápase ale napokon v podaní Košičanov zostalo len pri želaní.

„Na ťažkom teréne to bol skôr bojovný, medzišestnástkový futbal. Domáci hrali organizovane, agresívne, niekedy až na hranici dovoleného. Ťažko sme sa cez pozornú obranu súpera presadzovali, obe mužstvá si vypracovali minimum gólových šancí. Rimavská Sobota mala v prvom polčase jednu príležitosť, my takisto, Nikita Andrejev ju nevyriešil dobre. Aj druhý polčas sa spočiatku podobal tomu prvému, postupne sme ale predsa len začali preberať taktovku do vlastných rúk. Chýbalo nám tentoraz lepšie riešenie finálnej fázy, buď nám strely zblokovali súperovi hráči alebo sme mierili mimo brány. Z tohto pohľadu ide o zaslúženú remízu,“ zrekapituloval nám dianie na ihrisku tréner VSS Jozef Majoroš.

Piatykrát v rade neinkasovali

Postavenie futbalistov VSS na čele tabuľky napriek sobotňajšej remíze výraznejšie neutrpelo.

Stále vedú o tri body, teraz už pred Lokomotívou, a svoj náskok pred Bardejovom, ktorý bol pred týmto kolom ich najvážnejším prenasledovateľom, líder dokonca zvýšil na súčasný rozdiel štyroch bodov.

„S dosiahnutým výsledkom v našom zápase ale spokojný nie som. V Rimavskej Sobote sme chceli určite vyhrať. Treba však uznať, že aj súper podal snaživý výkon, na hranici svojich možností. Rovnako tak naši chlapci nechali na ihrisku všetky sily, bojovali až do úplného záveru. Vedeli sme, ako dopadli ostatné zápasy, my sa ale v prvom rade pozeráme na seba a na naše výkony a výsledky.“

Aj keď to jeho zverencom tentoraz nevyšlo za tri body, do očí v prípade VSS bije najmä fakt, že ani tentoraz toto mužstvo neinkasovalo.

Okrem víťazstva v úvodnom kole práve s Gemerčanmi 3:1 a prehre v 5. kole v Bardejove 1:2 sa tak stalo vo všetkých ostatných ôsmich doterajších prípadoch!

Nepriestrelnosť gólmanov Kotěru a Ružinského tak v súčasnosti narástla spolu už na 450 minút.

A ak by sme ďalej chceli šperkovať túto sériu, ktorá v podaní mladého mužstva vyznieva naozaj zaujímavo, do 80. minúty ešte proti VSS neskóroval v druhej lige v tejto sezóne nikto.

„Je to dielo celého mužstva, od brankára až po posledného útočníka, ktorý je na ihrisku. Tak ako sú všetci hráči zodpovední za defenzívu, platí to aj naopak, výstavba útoku začína už od brankára a podpory obrancov. To sú veci, ktoré nerozlišujem. Všetci hráči sa jednoducho musia venovať obom činnostiam. Samozrejme, boli aj zápasy, v ktorých nás pri súperových možnostiach podržali naši brankári. Nízky počet inkasovaných gólov všetkých v tíme pochopiteľne veľmi teší a budeme sa snažiť pracovať na tom, aby to tak zostalo i naďalej,“ podotkol na margo úspešnej série kormidelník VSS Jozef Majoroš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»VSS nevyhralo, ale znova uhájilo čisté konto