Kritizujú ho, tenis ho už nebaví. Tomic sa namiesto tenisu upísal reality šou

Bernard Tomic.
Bernard Tomic. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. jan 2018 o 16:15

Vo vysielaní čerstvo vyhlásil, že uvažuje o odchode.

BRATISLAVA. Austrálsky tenista Bernard Tomic sa uprostred rozbehnutej sezóny upísal televíznej reality šou. Dvadsaťpäťročný niekdajší 17. muž svetového rebríčka je v Juhoafrickej republike jedným z aktérov štvrtej série projektu "I’m A Celebrity, Get Me Outta Here" stanice Channel 10.

Podľa Fox Sports však vo vysielaní čerstvo vyhlásil, že uvažuje o odchode. Okrem nehostinného prostredia k tomu zrejme prispeli aj mentorské výčitky dvoch spoluúčastníkov.

Herečky Jackie Gilliesovej, ktorá takisto má balkánsky pôvod, a hráča amerického futbalu Josha Gibsona.

Stuttgartský rodák Tomic sa posťažoval, že jeho kritizované správanie je kompenzáciou za detstvo obetované športu pod tlakom okolia.

"Od ôsmich či deviatich rokov som nemal život. Podľa mňa je tenis veľmi izolujúce odvetvie. Žiadny futbal či basketbal, v ktorom sa môžete spoľahnúť na kolegov."

Tomic: Vyrazím von za zábavou

Gilliesová mu vmietla do tváre: "Som Chorvátka. Prišla som, odkiaľ aj tvoja rodina.

Otec a mama sa snažili, aby si sa ´sakra´ obracal, nemohol si si stvárať, čo sa ti zachcelo. Poznám to, lebo som vyrastala rovnako. Mal by si to prestať používať ako výhovorku."

Gibson Tomicovi adresoval: "Potrebuješ niekoho, kto ťa udrží na správnej ceste a uprace ti fungovanie. Môže sa to začať už na tomto mieste výzvami, ktoré sú pred nami. Dotlačím ťa k veciam, vyvediem ťa z pohody."

Aktuálne až 168. muž počítačového poradia Tomic síce v zásade súhlasil, ale podotkol: "Ak to sám nebudem chcieť, nemá čosi také význam - vyrazím von za zábavou, budem podnikať hocičo."

Pred desiatimi rokmi mohol byť v Top 3

Tomic si zažartoval, že Gold Coast, v ktorom žije, je najvhodnejším austrálskym mestom pre penzistov, pričom on medzi nich patrí. Vyhlásil, že v tenise dopláca na hviezdami nabitú éru.

"Pred nejakými desiatimi rokmi som mohol byť v Top 5 či Top 3, povyhrávať grandslamové turnaje. Odvtedy tu však sú tí traja - štyria hráči, ktorí dominujú."

Búrlivákovi Tomicovi nedala národná asociácia Tennis Australia (TA) voľnú kartu na nedávne melbournské Australian Open aj pod vplyvom hráčovho odmietnutia nastúpiť na decembrový 16-členný interný turnaj o divokú karu.

Tomic potom prehral vo finálovom 3. kole januárovej bežnej "otvorenej" kvalifikácie s Talianom Lorenzom Sonegom a následne vzbudil rozruch, keď pred médiami ironicky vyhlásil, že pôjde rátať svoje milióny.

Kritizoval ho za to napríklad Američan Andy Roddick.

Potvrdil, že tenis hrá pre peniaze

Tomic síce verejne oľutoval svoje konanie, ale v pondelok opätovne priznal, že hrá tenis pre peniaze: "Bez diskusie. Najmä ostatných šesť mesiacov. Kedysi to bolo z lásky a s úctou, od mojich 17 rokov sa z toho stal biznis."

Tomic sa pred odchodom do JAR nechal počuť, že Austrálčania bez neho nemajú šancu získať Davisov pohár.

"Každý má nárok na názor. Dúfam, že Berniemu ten jeho vyvrátime," skonštatoval John Millman.

Tomic je štvrťfinalistom Wimbledonu 2011. Na spomenutých Australian Open bol v osemfinálovom 4. kole edícií 2012, 2015 a 2016.

Počnúc rokom 2009 vždy bol na južnej pologuli v hlavnej súťaži, v tejto sezóne sa jeho séria skončila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Kritizujú ho, tenis ho už nebaví. Tomic sa namiesto tenisu upísal reality šou