Bénes bol podľa fanúšikov druhý najlepší hráč Mönchengladbachu v apríli

László Bénes - ilustračná fotografia.
László Bénes - ilustračná fotografia. (Autor: TASR/AP)
SITA|9. máj 2017 o 17:03

Mladý Slovák zasiahol do každého z ostatných šiestich ligových vystúpení svojho tímu.

MÖNCHENGLADBACH. Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant László Bénes obsadil druhú priečku v hlasovaní fanúšikov nemeckej Borussie Mönchengladbach o najlepšieho hráča mužstva za apríl.

Informuje o tom klubový web.

Bénes získal 24 percent hlasov, triumfoval útočník Lars Stindl (32 %). Dvadsaťosemročný kanonier Stindl má v tomto ročníku na konte 11 ligových gólov, štyri strelil v apríli.

Bénes zasiahol do každého z ostatných šiestich ligových vystúpení svojho tímu, v sobotu pridal proti Augsburgu (1:1) celkovo siedmy štart v najvyššej nemeckej dlhodobej súťaži.

Nastúpil v základnej zostave, hral do 67. minúty. Devätnásťročný stredopoliar bol v otváracej jedenástke aj počas predminulého víkendu, pri víťazstve 2:1 na pôde Mainzu hral do 77. minúty.

V Bundeslige debutoval v domácom prostredí 19. marca proti Bayernu Mníchov (0:1), pri svojej premiére v základnej zostave 5. apríla gólom rozhodol o domácom víťazstve 1:0 nad Herthou Berlín.

Borussia je so 43 bodmi na 9. priečke, dve kolá pred koncom je ešte v hre o účasť v Európskej lige 2017/2018.

Mönchengladbach zároveň prostredníctvom svojho webu oznámil, že získal do stredu poľa univerzála a francúzskeho reprezentanta do 18 rokov Mickaëla Cuisanca z Nancy.

Do kádra pribudne od nasledujúcej sezóny, kontrakt je do roku 2022.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bénes bol podľa fanúšikov druhý najlepší hráč Mönchengladbachu v apríli