Bejzbalisti bratislavského Apolla obhájili titul, vyrovnali zápis rivala

Bejzbalisti Apollo Bratislava oslavujú získ titulu
Bejzbalisti Apollo Bratislava oslavujú získ titulu (Autor: Pavol Teslík)
Ján Jabrocký|7. okt 2024 o 15:08

Rozhodujúci zápas ponúkol ofenzívnu bitku.

BRATISLAVA. Iba tri zápasy v tohtoročnom finále stačili bejzbalistom bratislavského Apolla, aby obhájili majstrovský titul. S trinástym pohárom naviac vyrovnali v historických tabuľkách na prvom mieste svojho rivala Angels Trnava.

Po dvoch výhrach v prvom víkende stačilo Bratislavčanom uspieť v treťom zápase na vlastnom ihrisku. To sa malo pôvodne hrať v sobotu, ale kvôli nepriaznivému počasiu sa presunulo až na nedeľu. Trnavčania naopak mali nôž na krku a prehru by ich nadeje ukončila.

S týmto vedomím Trnavčania vstúpili do zápasu razantne a hneď v prvej zmene dokázali stiahnuť tri dobehy. Zastaviť ich nedokázal ani hrdina prvého finálového duelu Adam Zacko. Ten musel ísť tentokrát z kopca už v šiestej zmene a Angels si proti nemu pripísali zisk siedmich bodov.

Trnavčania vsadili na nadhode na Damona Atkinsona, ale ten nevydržal hádzať ani jednu celú zmenu, pretože ho zradila kontrola nadhodov. Ich presnosť trápila aj zbytok jeho spoluhráčov, vďaka čomu Angels darovali celkom 10 met zadarmo.

Kto ale prišiel na ihrisko v Podunajských Biskupiciach, tak rozhodne neľutoval. Zápas sa premenil v ofenzívnu bitku a vedenie sa prelievalo zo strany na stranu. Tomáš Biskorovajný z Angels dokonca poslal loptu až za plot a zaznamenal prvý homerun v tohtoročnom finále.

O dve zmeny ho napodobnil catcher Apolla Matej Rudohradský, ktorý zariadil poslednú zmenu vo vedení.

Bezjbalisti Apollo Bratislava
Bezjbalisti Apollo Bratislava (Autor: Pavol Teslík)

To si už Bratislavčania nedali vziať aj zásluhou nadhadzovača Juraja Bartóka, ktorý v posledných dvoch zmenách hodil celkom päť strikeoutov. Apollo zvíťazilo 10-8 a mohlo sa radovať z obhajoby titulu.

„Bol to najťažší zápas celej série. Určite najvyrovnanejší. Preťahovali sme sa tam vo vedení, takže to bol naozaj dobrý napínavý zápas. Pálilo sa na obidvoch stranách.

Chalani z Trnavy dobre sedeli na Adamovi Zackovi hneď od začiatku, ale Juraj Bartók to dobre zavrel. Ale nevzdali sme sa, bojovali sme do konca a nakoniec sme to otočili na našu stranu,“ hodnotil tretí duel manažér Apolla Martin Brunegraf.

„Súper mal veľmi dobrý výber švihov. Vyberali tie správne nadhody a veľmi toho profitovali. Nám to ušlo trošičku, čo sa týka kontroly strikezóny od nadhadzovačov. Mali sme desať met zdarma, čo je veľa. Je veľmi ťažké vyhrať s desiatimi metami zdarma. Takže to nám dosť ublížilo.

Počúvam ale tribúny a konečne mal bejzbal na Slovensku zvuk. Bolo to fakt príjemné a dúfam, že aj mojim pričinením sa posunieme tak ďaleko, že to budú naozajstné derby. Ten rozdiel sa postupne znižuje a hádam do roka, do dvoch, dosiahneme náš vytúžený cieľ, ktorým je titul,“ díval sa i do budúcnosti manažér Trnavy Dušan Borbély.

Apollo Bratislava totiž aktuálne vládne slovenskému bejzbalu a tohtoročný titul je už jedenásty v rade pre tento bratislavský klub. Ten je zároveň už trinástym v klubovej histórii a aktuálne tak máme dva kluby na prvom mieste historických tabuliek.

Apollo ale chce viac, čo potvrdzuje aj Martin Brunegraf. „Ideme po štrnástom,“ povedal ešte vo víre majstrovských osláv. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Bejzbalisti bratislavského Apolla obhájili titul, vyrovnali zápis rivala