Apollo si vo finále vybralo slabší deň. Bratislavčanom ušiel postup, pozíciu však uhájili

Filip Zrubec v drese BK Apollo Bratislava.
Filip Zrubec v drese BK Apollo Bratislava. (Autor: WBSC Europe)
Ján Jabrocký|10. jún 2024 o 11:05

Apollu nestačil na výhru ani grand slam homerun v poslednej zmene.

VARAŽDÍN. Sen o postupe do druhého najlepšieho klubového turnaja v Európe sa bratislavským bejzbalistom rozplynul až vo finále.

V ňom sa Bratislavčania dlho trápili na pálke a ani grand slam homerun v poslednej zmene im k výhre nestačil.

Finálový súper Apolla, domáci tím Vindija Varaždín, nastúpil na kopci s Ninom Kruhekom, ktorému vo štvrtok Bratislava nadelila 10 dobehov.

Tentokrát sa ale pálkari slovenského majstra proti nemu nedokázali presadiť a nakoniec v zápase nazbierali až 15 strikeoutov.

Naopak, domáci boli neuveriteľne efektívni a využili každú príležitosť, ktorú dostali. Tá prvá prišla v prvej zmene, keď po odpaloch Martineza a Peguera odskočili do vedenia 3:0. Apollo stiahlo prvý bod až v dohrávke štvrtej zmeny po chybe obrany súpera.

Nadhadzovač bratislavského tímu Matej Škerlec sa dostal do ťažkej situácie aj v šiestej zmene. Tréneri tak namiesto neho poslali na kopec Liama Felixa, ale on taktiež bojoval s pálkarmi súpera.

Denis Pakši v drese BK Apollo Bratislava.
Denis Pakši v drese BK Apollo Bratislava. (Autor: WBSC Europe)

Ten z tlaku pridal ďalšie 4 body a Chorváti v tento moment viedli už 7:1. Šesťbodové vedenie držal Varaždín až do poslednej zmeny. V nej sa konečne prebudili aj Bratislavčania.

Tí postupne zaplnili všetky mety, aby následne Matej Rudohradský odpálil homerun. Viac už ale hráči Apolla nestihli a zápas prehrali 5:7.

„V tomto zápase nám vôbec nevyšiel útok ani baserunning. Vybrali sme si zlý zápas na turnaji. Samozrejme, spokojní nie sme. To by sme boli, ak by sme vyhrali. Na druhú stranu sme odohrali dobrý turnaj a bojovali až do konca,“ povedal po finálovom súboji manažér Apolla Martin Brunegraf.

Slovensko tak nezískalo miestenku pre European Cup v budúcom roku, ale uhájilo pozíciu vo Federations Cupe. O druhú miestenku budú bojovať od pondelka hráči Angels Trnava v kvalifikácii.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Apollo si vo finále vybralo slabší deň. Bratislavčanom ušiel postup, pozíciu však uhájili