Beck postúpil do semifinále dvojhry na challengeri v Sarajeve

SITA|11. mar 2011 o 14:12

Karol Beck zvíťazil vo štvrťfinále dvojhry na turnaji v Sarajeve nad Francúzom Édouardom Rogerom-Vasselinom nasadeným ako piatym za 119 minút tesne 7:6 (1), 7:6 (6).

SARAJEVO. Slovenský tenista Karol Beck zvíťazil v piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour BH Telecom Indoors v Sarajeve v Bosne a Hercegovine (dotácia 30 000 eur, tvrdý povrch Taraflex v hale) nad Francúzom Édouardom Rogerom-Vasselinom nasadeným ako piatym za 119 minút tesne 7:6 (1), 7:6 (6).

V prvej časti Beck prehrával 3:5 a ako podávajúci v deviatej hre odvrátil jeden setbal. V neskoršom tajbrejku súper síce získal minibrejkom úvodnú loptičku, ale potom už ani jednu. V druhom sete Slovák takisto čelil setbalovej hrozbe pri vlastnom servise, keď Roger-Vasselin dosiahol v desiatej hre priebežný obrat z 0:30 na 40:30, ale nepridal potrebný fiftín.

V ďalšom tajbrejku bývalý 36. muž renkingu Beck (momentálne 133. miesto) dosiahol na príjme veľmi sľubný dvojitý minibrejkový únik od stavu 4:3, ale potom pri svojom podaní nezužitkoval dva mečbaly a Francúz - už na servise - zmazal aj tretí v rade. Následne však Slovák pridal ešte jeden minibrejk a tentoraz už nezaváhal.

V Sportskom Centare Skenderija išlo o reprízu vlaňajšieho miestneho finále, v ktorom zverenec Jána Krošláka za stavu 7:6 (5), 3:6, 0:1 odstúpil pre problémy s pravým kolenom a následne takmer mesiac chýbal v súťažnom dianí. Celkovo nad Rogerom-Vasselinom vedie v bilancii zo vzájomných súbojov 3:1.

Za spomenutú sarajevskú prehru sa mu revanšoval už minulý týždeň vo štvrťfinále vo francúzskom Cherbourgu, a to dvakrát 6:4.

Dvadsaťosemročný zvolenský rodák Beck si v sobotňajšom semifinále zmeria sily s postupujúcim zo zápasu Dmitrij Tursunov (Rus.-4) - Mirza Bašič (Bosna a Herc.). Už teraz má istotu 29 bodov do svetového rebríčka a šeku na 1500 eur.

Dvojhra - štvrťfinále:

Karol Beck (SR) - Édouard Roger-Vasselin (Fr.-5) 7:6 (1), 7:6 (6) za 119 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Beck postúpil do semifinále dvojhry na challengeri v Sarajeve