Inter aj naďalej šokuje. Zdolal majstra a je na čele tabuľky

Henri Wade-Chatman (vľavo) a Goran Bulatovič (vpravo) v zápase 9. kola Niké SBL v basketbale mužov medzi Inter Bratislava - Patrioti Levice.
Henri Wade-Chatman (vľavo) a Goran Bulatovič (vpravo) v zápase 9. kola Niké SBL v basketbale mužov medzi Inter Bratislava - Patrioti Levice. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Sportnet|26. nov 2022 o 22:55

Slovenská basketbalová liga má prekvapivého lídra.

BRATISLAVA. Bratislavský Inter je po deviatom kole najvyššej slovenskej basketbalovej súťaže na čele tabuľky po tom, ako zdolal úradujúceho majstra Patriotov Levice. 

Zatiaľ čo väčšinu prvého polčasu viedol celok z Levíc, v tom druhom diktoval tempo tím z hlavného mesta. Defenzíva “žltočiernych” udržala útok Patriotov na 38-percentnej úspešnosti streľby. 

Predviedol sa aj útok Interu, ktorý v zápase využil 25 striel, z ktorých malo až 21 asistujúceho hráča. Slovenský šampión nevyužil vysoký počet strát Interistov, ktorí prišli o osemnásť lôpt, z ktorých Levičania zaznamenali iba 12 bodov.

Bodovo sa predviedol navrátilec do zostavy “žltočiernych” Marek Kozlík. V zápase nastrieľal 22 bodov pri 72-percentnej úspešnosti streľby.

Basketbalisti Iskry Svit si pripísali štvrté víťazstvo v tejto sezóne po tom, čo Handlovej nastrieľali 97 bodov. Medvede spod Tatier udolovali Hornonitriancov pod doskami.

Po zápase ich mali až o 23 viac. Spoza perimetra sa domácim nedarilo, ale úspešnosť streľby za dva body mali na úrovni 79-percent.

Bezchybnou streľbou sa prezentoval vo farbách Svitu Kayo Goncalves. Autor dvadsiatich dvoch bodov, pričom neminul ani jednu z desiatich striel z poľa.

Americký pivot Hayden Koval taktiež príliš nezaostal, keď premenil deväť z jedenástich striel a pripísal si 21 bodov.

Prievidzskí basketbalisti prelomili štvorzápasovú sériu bez víťazstva, keď na palubovke Lučenca vyhrali 64:61. 

Nová posila Prievidze Kevin Anderson sa prezentovala 21-bodovým výkonom. Tímu z hornej Nitry výrazne pomohol defenzívny výkon kapitána Mareka Jašša.

Pelikánom nestačilo ani 28 bodov Tahja Eaddyho. Domácich fanúšikov potešil aspoň návrat Jána Zorvana, ktorý sa zotavil z dlhodobého zranenia.

Niké SBL - 9. kolo:


Inter Bratislava - Patrioti Levice 75:70 (37:36)

Najviac bodov: Kozlík 22, Moorman 22, Zdanavičius 16 - Wade-Chatman 15, Bachan a McCallum po 12

BK Svit - MBK Handlová 97:68 (54:30)

Najviac bodov: Goncalves 23, Koval 21, Avramovič 14 - Scott 15, Cavallero 12, Clergeot 11

BKM Lučenec - BC Prievidza 61:64 (31:35)

Najviac bodov: Eaddy 28, Armstrong 10, Goss 8 - Anderson 21, Taylor 17, Hukič 8

Tabuľka Niké SBL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Inter aj naďalej šokuje. Zdolal majstra a je na čele tabuľky