Babel do Hoffenheimu, podpísal dvojročný kontrakt s opciou

SITA|25. jan 2011 o 21:30

Holandský krídelník anglického futbalového veľkoklubu FC Liverpool Ryan Babel prestúpil do nemeckého tímu TSG 1899 Hoffenheim.

BERLÍN.

Dvadsaťštyriročný zakončovateľ odletel v utorok z Britských ostrovov do Nemecka, kde skompletizoval svoj transfer a podpísal dvojročnú zmluvu s ročnou opciou. Liverpool zinkasuje za prestup približne 6,8 miliónov eur. "Ryan je hráč, akého sme potrebovali do útoku," uviedol tréner Hoffenheimu Marco Pezzaiuoli na adresu svojho nového zverenca.

V pondelok popoludní hlavný kouč "The Reds" Kenny Dalglish oznámil, že Ryan Babel do I. bundesligy neprestúpi, večer však už bolo všetko inak. "Babel sa dohodol na odchode do Hoffenheimu," uviedla oficiálna internetová stránka 18-násobného anglického ligového šampióna.

Babel je produktom mládežníckej liahne holandského Ajaxu Amsterdam, v lete 2007 zamieril na Anfield Road do kádra LFC. V Liverpoole sa však nedokázal presadiť do základnej zostavy, a preto sa rozhodol zmeniť pôsobisko. V tejto sezóne strelil v 17 stretnutiach len dva góly. V Hoffenheime by mal účastník MS 2010, ktorý však v JAR do diania nezasiahol, nahradiť odchádzajúceho senegalského kanoniera Dembu

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Babel do Hoffenheimu, podpísal dvojročný kontrakt s opciou