DVS reaguje na tragickú nehodu na Zochovej. Je to neospravedlniteľné

Autonehoda na bratislavskej Zochovej ulici.
Autonehoda na bratislavskej Zochovej ulici. (Autor: TASR - Pavol Zachar)
Sportnet|4. okt 2022 o 14:00

Dušan Dědeček spôsobil smrť piatich osôb.

BRATISLAVA. Doposiaľ päť osôb neprežilo tragickú dopravnú nehodu na Zochovej ulici v Bratislave, ktorú v nedeľu spôsobil generálny sekretár Deaflympijskeho výboru Slovenska Dušan Dědeček.

Ten vo vysokej rýchlosti narazil autom do priestoru zastávky MHD v smere z centra do Petržalky, pričom šoféroval pod vplyvom alkoholu. Podľa policajného prezidenta Štefana Hamrana mu v krvi namerali 1,69 promile.

Na tragédiu reagoval prezident Deaflympijskeho výboru Slovenska (DVS) Peter Birka. Rodinám obetí vyjadril úprimnú sústrasť.

"Členovia výkonného výboru DVS sa z médií dozvedeli o tragickej dopravnej nehode, ktorá sa stala 2.10.2022 vo večerných hodinách v Bratislave na Zochovej ulici a že ju spôsobil generálny sekretár DVS, Dušan Dědeček.

Táto mimoriadna udalosť nás hlboko zasiahla a považujeme ju za absolútne zlyhanie jednotlivca, ktoré je neospravedlniteľné. Deaflympijský výbor Slovenska vyjadruje úprimnú a hlbokú sústrasť rodinám obetí tragédie.

Vzhľadom na skutočnosť, že DVS ma iba sprostredkované mediálne informácie v tejto veci a z úcty k obetiam tejto tragédie a všetkých zainteresovaných osôb nám neprislúcha sa v tejto veci bližšie vyjadrovať.

Momentálne Výkonný výbor DVS intenzívne pracuje na ďalšom riadnom fungovaní DVS a najmä na tom, aby športovci so sluchovým postihnutím neboli ovplyvnení touto tragédiou," uvádza portál noviny.sk.

Šoférovi v prípade dokázania viny hrozí podľa rektorky Akadémie Policajného zboru Lucie Kurilovskej trest od sedem do dvanásť rokov, teda vyššia sadzba pri tomto trestnom čine, pretože šlo o usmrtenie viacerých ľudí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»DVS reaguje na tragickú nehodu na Zochovej. Je to neospravedlniteľné