Australian Open: Slovenskí juniori vybojovali dve finále, možu byť až tri

Tereza Mihalíková obhajuje v Austrálii titul vo dvojhre.
Tereza Mihalíková obhajuje v Austrálii titul vo dvojhre. (Autor: TASR/AP)
Andrej Bučko, SITA|28. jan 2016 o 07:03

Lukáš Klein i Tereza Mihalíková si už zabezpečili finále vo štvorhre.

Australian Open 2016

JUNIORKY:

štvrťfinále dvojhry:

Tereza Mihalíková (SR-2) - Anastasia Potapovová (Rus.-8) 6:1, 6:3

semifinále štvorhry:

Anna Kalinská, Tereza MIHALÍKOVÁ (2-Rus./SR) - Jaimee Fourlisová, Maddison Inglisová (Austr.) 6:1, 6:4

JUNIORI:

semifinále štvorhry:

Lukáš KLEIN, Patrik Rikl (SR/ČR) - Elliot Benchetrit, Evan Furness (Fr.) 7:6 (2), 7:6 (4)

Agentúrnu správu sme nahradili autorským textom.

MELBOURNE. Iba dvoch juniorov má Slovensko na Australian Open a nie je vylúčené, že ich uvidíme v troch finále!

Lukáš Klein i Tereza Mihalíková si už zabezpečili finále vo štvorhre a ak Mihalíková vyradí švajčiarsku dcéru slovenského vysťahovalca Rebeku Masárovú v semifinále dvojhry, bude aj hetrik.

Mihalíková suverénne vyprevadila vo štvrťfinále veľkú ruskú nádej, iba 14-ročnú Anastasiu Potapovovú 6:1, 6:3 a potom v semifinále štvorhry vedno s Ruskou Annou Kalinskou zvíťazili nad austrálskym párom Fourlisová, Inglisová 6:1, 6:4.

Ťažký deň

Vo finále nastúpia proti ukrajinskej dvojici Jastremská, Zarycká.

Mihalíková bola po ťažkom dni vyčerpaná, aj s dažďovými prestávkami strávila v Melbourne Parku od rána celý deň, a tak ako včera, aj dnes ju čakajú dva zápasy, najskôr vo dvojhre, potom vo štvorhre.

„Mám toho dosť, potrebujem si odpočinúť, je to neuveriteľne nahustené, ale víťazstvá ma tešia. Zápasy nie sú vôbec ľahké, každý sa chce na obhajkyňu vytiahnuť a ani s Masárovou to nebude jednoduché,“ hovorila Mihalíková.

„Vlani som s ňou na antuke prehrala. Dobre sa poznáme, hoci je Švajčiarka. Hovoríme po slovensky. Je to veľmi príjemná rodina.“

Mihalíková má na turnaji už svoj fanklub.

„Verím si, rada by som vyhrala obe súťaže, aj v dvojhre aj vo štvorhre. Skupina austrálskych mladíkov, čo ma povzbudzovala vlani, sa prihlásila znovu, chodia na moje zápasy pomaľovaní so slovenskou vlajkou. Je to príjemné. Trochu mám iba obavy zo zranenia partnerky Kalinskej, ktorú bolí chrbát,“

Životný výsledok

Klein dosiahol postupom do deblového finále životný grandslamový výsledok a napodobil Alexa Molčana z vlaňajška. Keďže ešte v januári 2011 tu vyhral Filip Horanský s Jiřím Veselým, Slovensko malo za posledných šesť rokov troch rôznych finalistov.

Klein vedno s Patrikom Riklom, synom bývalého českého daviscupového reprezentanta Davida Rikla, vyhrali nad francúzskym párom Benchetrit, Furness 7:6, 7:6.

Vo finále ich čaká domáca dvojica De Minaur, Ellis.

„Je to fantastický pocit, moja prvá cesta do Austrálie, a hneď skvelý úspech, ale rád by som ho ešte skrášlil vo finále. Škoda, že som sa vo dvojhre lúčil už v prvom kole, ale dostal som silného Austrálčana Andersona, ktorý hrá už aj medzi mužmi,“ vravel Klein.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open: Slovenskí juniori vybojovali dve finále, možu byť až tri