Tenisti majú ďalšie problémy. Nekŕmte myši v izbách, vyzvali ich úrady

Novak Djokovič pred Australian Open 2021.
Novak Djokovič pred Australian Open 2021. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. jan 2021 o 17:40

Pozitívne testy malo už desať osôb.

BRATISLAVA. Tenisti z celého sveta, ktorí v austrálskom Melbourne musia absolvovať 14-dňovú karanténu v hotelovej izbe, dostali výzvu, aby nekŕmili myši, ktoré sa môžu objaviť v ich izbách.

To, že hráči majú vo svojich izbách "návštevy" v podobe hlodavcov, informovala na instagrame Ruska Julia Putincevová.

Hráči mali myši prikrmovať

Tá tiež zverejnila video, na ktorom sa v jej hotelovej izbe pohybuje myš. Z tohto dôvodu už musela táto tenistka zmeniť izbu.

Sťažovala sa tiež, že kvôli výskytu hlodavcov nemôže poriadne spať a vyjadrila aj frustráciu z toho, že v jej izbe ani nemôže na základe nariadení otvoriť okno.

"Potrebujeme sa nadýchať čerstvého vzduchu," napísala 26-ročná moskovská rodáčka. Informácie priniesol web BBC Sport.

Odpoveď členky vlády v austrálskom štáte Victoria Lisy Nevillovej na seba nenechala dlho čakať.

"Dopočula som sa, že hráči myši dokonca prikrmovali. Ak bude potrebné, zopakujeme hubenie škodcov, ale stačiť by mal zákrok, ktorý sme už urobili," prezradila ministerka zodpovedná za oblasť polície.

Pridala tiež odporúčanie, aby hráči minimalizovali interakciu s hlodavcami a v žiadnom prípade ich nekŕmili.

Opatrenia nebudú zmiernené

Nevillová tiež informovala, že spolu už desať osôb (medzi nimi štyria tenisti, pozn.) malo pozitívny test na ochorenie COVID-19 spomedzi všetkých ľudí, ktorí do krajiny pricestovali v súvislosti s grandslamovým turnajom Australian Open.

Ten by sa mal v Melbourne začať 8. februára 2021. Do karantény sa dostalo hneď niekoľko desiatok ďalších osôb, keďže boli v kontakte s nakazenými.

Šéf austrálskeho tenisu Craig Tiley medzičasom uviedol, že štátom zavedené opatrenia v žiadnom prípade nebudú zmiernené.

"Chápem hráčov. Je to pre nich nová skúsenosť. Asi nikto nečakal, že sa ocitne v dvojtýždňovej karanténe. Adaptácia na to je ťažká. Myslím si, že väčšina hráčov to znáša dobre a akceptuje to. Niekoľko hráčov však trpí, no my robíme maximum, aby sa cítili lepšie," povedal Tiley podľa ABC News Breakfast.

Djokovič sa ohradil voči kritik

Srb Novak Djokovič vyhlásil, že jeho požiadavky na organizátorov Australian Open neboli verejnosťou správne pochopené.

Líder svetového rebríčka zaslal šéfovi organizácie Tennis Australia Craigovi Tileymu list so zoznamom požiadaviek hráčov, v nich napríklad žiadal kratší čas v izolácii, možnosť absolvovania karantény v súkromnom ubytovaní s prístupom ku dvorcom a lepšie jedlo.

Djokovič sa po zverejnení listu stal terčom tvrdej kritiky. "Moje dobré úmysly pre kolegov v Melbourne si veľa ľudí vysvetlilo ako sebecké. Myslia si, že tenisti sú nevďační a žiadajú samé výhody, ale opak je pravda.

Som o tom presvedčený a poviem to za všetkých, že sme vďační za možnosť byť tu. Sám seba sa pýtam, či by som si nemal užívať privilégiá a nestarať sa o problémy druhých. Moje súčasné výhody som si tvrdo odpracoval a je pre mňa ťažké pozerať sa na súčasnú situáciu optikou hráčov, ktorých hlas nikto nepočúva.

Preto som sa rozhodol využiť moju pozíciu. Chcel som iba pomôcť k zlepšeniu situácie návrhmi, ktoré som zozbieral z komunikácie s ostatnými hráčmi," citovala Djokoviča agentúra AFP.

Pre opatrenia v súvislosti s ochorením COVID-19 je pred úvodným gradnslamovým turnajom roka v karanténe 72 tenistov.

Hráči musia byť zavretí dva týždne v hotelovej izbe, ostatní majú možnosť za prísnych hygienických opatrení trénovať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Tenisti majú ďalšie problémy. Nekŕmte myši v izbách, vyzvali ich úrady