Na záchode rozmlátila raketu, prišla o fiftín. Plíšková stratila náskok 5:0

Karolína Plíšková na Australian Open 2021.
Karolína Plíšková na Australian Open 2021. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|13. feb 2021 o 09:00

Na Australian Open sa stretli dve české tenistky.

MELBOURNE, BRATISLAVA. Súboj dvoch českých tenistiek Karolíny Plíškovej a Karolíny Muchovej priniesol famózny obrat aj nezhody s rozhodkyňou.

Nasadená šestka Plíšková sa s turnajom rozlúčila už v treťom kole, prekvapivo na rakete českej štvorky (v rebríčku ôsma Petra Kvitová vypadla v druhom kole, devätnásta Markéta Vondrušová postúpila v piatok - pozn. red.).

Muchová vyhrala 7:5, 7:5.

"Nehrám teraz práve najlepšie. Necítila som sa dobre v žiadnom zápase. Veľa som kazila a počas výmen som panikárila. Nemám dosť nahratých zápasov, necítila som sa pohodlne," hodnotila Plíšková svoje posledné predstavenia pre iDnes.

Prehra miesto kanára

Keď v druhom sete Plíšková vyhrávala už 5:0, zdalo sa, že má zápas pevne v rukách a v trojsetovej bitke potvrdí rolu favoritky.

Muchová však odvrátila setbal a následne otočila z 0:5 na 7:5 vo svoj prospech.

"Energie som mala stále dosť, len mi utieklo pár tesných gemov. Mohla som vyhrať aj 6:0, ale Karolína začala hrať trochu lepšie. Do tej doby mi všetko vychádzalo. Mala som asi milión šancí, vrátane dvoch setbalov pri vlastnom podaní. Veľa vecí som mohla urobiť lepšie," sypala si popol na hlavu Plíšková.

Ani Muchová nebola z výkonu a zápasu nadšená. Poznamenala, že počas tréningu mali s krajankou aj lepšie súboje.

"Myslím, že sme boli obe nervózne. Keď sme hrali spolu na tréningu ešte počas karantény, bola to iná úroveň," citoval portál iDnes.cz slová Muchovej, ktorá postúpila medzi elitnú šestnástku na podujatí veľkej štvorky tretíkrát v kariére.

"Som trochu smutná, lebo sme veľmi dobré kamarátky. Ale tenis je hra, takže mám, samozrejme, radosť z postupu," dodala.

Raketa dožila na záchode

Plíšková pôsobila na kurte nervózne, viackrát hodila raketu o zem.

"Bolo to mojou hrou. Prvý set bol zlý od nás oboch, také nervózne trápenie, navyše v totálnom tichu bez ľudí v aréne," reagovala najlepšia česká tenistka, ktorá priznala, že bez divákov nevie podať adekvátny výkon.

Svoju frustráciu sa rozhodla vybiť mimo kurtu a vo vnútorných priestoroch arény rozmlátila jednu zo svojich rakiet.

Empajrová rozhodkyňa Alison Hughesová ju za to penalizovala odňatím fiftínu.

Karolína Muchová na Australian Open 2021.
Karolína Muchová na Australian Open 2021. (Autor: TASR/AP)

"Bolo to mimo kurtu, tam si môže robiť človek, čo sa mu chce," bránila sa bývalá svetová jednotka na kurte. "Počas zápasu nemôžete," oponovala jej Hughesová.

"To nebolo ani na chodbe, ale na záchode. Bola som prekvapená. Čiarová rozhodkyňa, ktorá išla so mnou, ma asi počula a nahlásila to. Myslela som si, že si na záchode môžem robiť čo chcem, ale evidentne nie. Zase som o niečo múdrejšia," opísala Plíšková.

Muchová vyzve v osemfinále osemnástu nasadenú Belgičanku Elise Mertensovú, ktorá vyradila Švajčiarku so slovenskými koreňmi Belindu Benčičovú.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Na záchode rozmlátila raketu, prišla o fiftín. Plíšková stratila náskok 5:0