Víťazná séria Zvereva sa skončila, v Paríži oslavuje titul ruský tenista

Víťaz turnaja ATP Masters 1000 v Paríži a ruský tenista Daniil Medvedev.
Víťaz turnaja ATP Masters 1000 v Paríži a ruský tenista Daniil Medvedev. (Autor: TASR/AP)
TASR|8. nov 2020 o 17:54

Dosiahol premiérový titul v sezóne.

PARÍŽ. Ruský tenista Daniil Medvedev sa stal víťazom turnaja ATP Masters 1000 v Paríži. V nedeľnom finále mužskej dvojhry zdolal ako nasadená trojka štvorku "pavúka" Nemca Alexandra Zvereva po setoch 5:7, 6:4 a 6:1.

Zápas trval dve hodiny a sedem minút.

Medvedev získal ôsmy titul na okruhu ATP, prvý v tejto sezóne. Na podujatí kategórie Masters triumfoval tretíkrát v kariére.

Naopak, Zverev po dvoch turnajových triumfoch v Kolíne nad Rýnom nepridal ďalší titul a prišiel o sériu výhier, ktorá trvala 12 zápasov.

Jednoznačný bol len tretí set

V nedeľnom finále si v prvom sete obaja hráči držali podanie až do 12. gemu, v ktorom Zverev brejkol súpera a následne premenil svoj tretí setbal.

Veľmi podobný priebeh mal aj druhý set. Za stavu 4:4 dokázal Medvedev zlomiť Nemcov servis a v následnom geme čistou hrou potvrdil brejk.

Od tohto momentu začal Rus na kurte dominovať.

V treťom sete nedal súperovi šancu, hral výborne na príjme a nútil Zvereva k chybám. Získal štyri gemy za sebou a triumfoval hladko 6:1.

Pred turnajom si neveril

"Cítim sa skvele, som veľmi šťastný. Väčšinou po takýchto zápasov neukazujem na sebe emócie, no vždy sa v srdci teším z výhry," povedal Medvedev v prvom pozápasovom interview.

"Pred týmto turnajom som nemal potrebnú formu, vyplakával som a sťažoval sa svojej žene: 'Bože, nehrám dobre, nie som na takej úrovni, aby som tu mohol niečo uhrať, tobôž sa dostať do finále'. Napokon som získal tretí titul kategórie Masters, čo je niečo fantastické.

V uplynulom týždni som dokázal vygradovať svoju formu a dostať sa na vytúžený level, na samom konci som ho dokonca aj trochu prekonal," dodal Rus, ktoré všetky tituly na okruhu ATP vybojoval na tvrdom povrchu.

ATP Masters 1000 v Paríži - dvojhra - finále:

  • Daniil Medvedev (Rus.-3) - Alexander Zverev (Nem.-4) 5:7, 6:4, 6:1
Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Víťazná séria Zvereva sa skončila, v Paríži oslavuje titul ruský tenista