Nadal prehral úvodný zápas s obhajcom, Tsitsipas zdolal Medvedeva prvýkrát

Rafael Nadal počas zápasu proti Alexandrovi Zverevovi na turnaji ATP Finals 2019 v Londýne.
Rafael Nadal počas zápasu proti Alexandrovi Zverevovi na turnaji ATP Finals 2019 v Londýne. (Autor: Kirsty Wigglesworth - TASR/AP)
Sportnet|11. nov 2019 o 17:28

Španiel nemal k dispozícii ani jeden brejkbal.

ATP Finals 2019 - dvojhra

Skupina Andreho Agassiho:

Stefanos Tsitsipas (6-Gréc.) - Daniil Medvedev (4-Rus.) 7:6 (5), 6:4

Alexander Zverev (7-Nem.) - Rafael Nadal (1-Šp.) 6:2, 6:4

LONDÝN. Grécky tenista Stefanos Tsitsipas zvíťazil vo svojom úvodnom vystúpení na turnaji majstrov v Londýne.

Ako šiesty nasadený zdolal v pondelkovom stretnutí v skupine Andreho Agassiho štvorku podujatia Rusa Daniila Medvedeva 7:6 (5), 6:4.

Tsitsipas zvíťazil nad Medvedevom po prvý raz v kariére a skorigoval ich vzájomnú bilanciu na 1:5.

Tsitsipas: Sníval som, že si tu raz zahrám

Zápas dvoch debutantov na turnaji mal vyrovnaný priebeh, obaja si držali servis, hoci Rus musel v druhom geme odvrátiť brejkbal. Ani jeden zo súperov nespravil chybu a prvý set dospel do tajbejku.

Rozhodujúci moment prišiel v jedenástej hre, keď Medvedev prišiel o svoje tretie podanie a Grék využil hneď prvý setbal.

Druhý set sa začal podobne, Medvedev ťažil z dobrého podania, z úvodných troch stratil iba dva fiftíny. Do problémov sa dostal v siedmej hre, v ktorej Tsitsipas dosiahol dva brejkbaly, ale nedokázal ich využiť.

Podarilo sa mu to však hneď na ďalší pokus, keď síce prehrával 30:40, no napokon sa dostal do vedenia 5:4. V poslednom geme si udržal stopercentné podanie a premenil hneď prvý mečbal.

"Keď som v roku 2010 prvýkrát sledoval tento turnaj v televízii, sníval som, že si tu raz zahrám. Prešiel som dlhú cestu, kým som sa sem dostal a som naozaj vďačný všetkým ľuďom, vďaka ktorým sa mi to podarilo.

Je to jedno z mojich najdôležitejších víťazstiev a pre mňa veľká vzpruha, ukázalo mi to, že treba bojovať a veriť," povedal 21-ročný Tsitsipas, ktorý zdolal Medvedeva vôbec po prvý raz v kariére.

"Nebolo jednoduché nastúpiť s vedomím, že som s ním päťkrát prehral, ale uzavrel som sám so sebou dohodu, že sa nevzdám a budem bojovať, až kým sa mi nepodarí vyhrať," dodal.

Nadal nemal žiadny brejkbal

Svoj úvodný zápas v Londýne nezvládol aktuálny líder rebríčka ATP Španiel Rafael Nadal. V druhom dueli skupiny Andreho Agassiho totiž podľahol Nemcovi Alexandrovi Zverevovi 2:6, 4:6.

V londýnskej O2 Arene obhajca prvenstva spred roka na tomto podujatí Zverev brejkol svetovú jednotku Nadala v prvom sete hneď dvakrát a vyhral ho 6:2.

V druhom súpera pripravil o servis hneď v prvej hre a duel už potom pohodlne dopodával k víťazstvu, na ktoré premenil hneď prvý mečbal.

Nemecký tenista v pondelok svojmu súperovi nedovolil dostať sa k jedinému brejkbalu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal prehral úvodný zápas s obhajcom, Tsitsipas zdolal Medvedeva prvýkrát