Bola najlepšou Európankou. Gajanovej na Diamantovej lige ušlo tesne pódium

Gabriela Gajanová.
Gabriela Gajanová. (Autor: TASR)
TASR|19. máj 2024 o 21:55

Potvrdila tak, že je na sezónu pod otvoreným nebom dobre pripravená.

MARRAKÉŠ. Slovenská atlétka Gabriela Gajanová obsadila na piatkovom atletickom mítingu Diamantovej ligy v Marrakéši 4. miesto v behu na 800 metrov.

Vo svojom prvom štarte v sezóne pod otvoreným nebom zaznamenala čas 2:00,30 min. Zvíťazila Juhoafričanka Prudence Sekgodisová vo svetovom výkone roka 1:57,26 min.

Gajanová si výborne rozložila sily, v úvode sa zaradila na chvost pretekov, no výborným finišom predstihla šesť súperok a dobehla ako najlepšia Európanka.

Potvrdila tak, že je na sezónu pod otvoreným nebom dobre pripravená, keď halovú predčasne ukončila a rozhodla sa neštartovať na svetovom šampionáte v Glasgowe.

"Musím priznať, že to neboli ideálne preteky, bolo v nich dosť ´strkaníc´, pre ktoré som viackrát stratila rytmus a nemohla som bežať svojím tempom.

Bola to taká klasická mítingová osemstovka. Myslím si však, že som v záverečnej rovinke dobre zabojovala a ostalo mi dosť síl na finiš.

S tým som nadmieru spokojná. Aj čas je vzhľadom na začiatok sezóny v pohode. S premiérovou letnou osemstovkou som teda spokojná," zhodnotila svoje vystúpenie Gajanová pre atletika.sk.

Diamantová liga - Marrakéš

Ženy

800 m: 1. Prudence Sekgodisová (JAR) 1:57,26 - svetový výkon roka, 2. Habitam Alemuová (Et.) 1:57,70, 3. Noélie Yarigová (Benin) 1:59,96, 4. Gabriela Gajanová 2:00,30

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Bola najlepšou Európankou. Gajanovej na Diamantovej lige ušlo tesne pódium