Obrovská smola. Volkovi na ME ušlo druhé finále o jedinú stotinu

Slovenský šprintér Ján Volko v behu na 200 metrov na ME v atletike 2022.
Slovenský šprintér Ján Volko v behu na 200 metrov na ME v atletike 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, SITA|18. aug 2022 o 20:50 (aktualizované 18. aug 2022 o 22:30)

Na úkor Volka postúpil do finále španielsky súper.

MNÍCHOV. Slovenský šprintér Ján Volko nepostúpil do finále behu na 200 metrov na ME v Mníchove. Delila ho od toho jediná stotina.

Tretí semifinálový rozbeh sa podobne ako celý finálový program začal neskôr, pretože v metropole Bavorska večer panovalo nepriaznivé počasie.

Rovnako ako v poludňajšom rozbehu bežal Volko v ôsmej dráhe a predviedol ďalší parádny výkon. Do záverečnej stovky vstupoval prakticky v rovnakej línii s najlepšími, ale v závere sa predsa len dostali cez neho traja súperi.

Volko skončil štvrtý, ale dosiahol svoje sezónne maximum 20,39 sekundy.

O jedinú stotinu ho zdolal Pol Retamal, čo sa ukázalo ako kľúčové. Španiel sa ako posledný dostal do finále na základe času, Volko bol prvým nepostupujúcim.

Držiteľ medailového kompletu zo šprintu na 60 m na halových ME si tak z Mníchova odnesie dve umiestnenie v Top 10. Kým v utorok mu na stovke tesne ušla medaila a bol štvrtý, na 200 m obsadil konečné deviate miesto.

Zaujímavosťou je, že ak by sa Volko predstavil v druhom semifinále a dosiahol uvedený výkon, dostal by sa do finále z druhej priečky.

Do boja o medaily sa z každého z troch semifinále dostali najlepší dvaja na základe umiestnenia a k ním sa pridali ešte dvaja šprintéri podľa časov.

"Myslím si, že nie je dôvod vešať hlavu. Dobre – jedna stotinka… Je to máličko, ale asi to tak malo byť. Mal som bežať rýchlejšie. Do semifinále som si však prišiel pre sezónne maximum, to som si zlepšil, takže som spokojný.

Už aj keby som na 200 metrov vôbec neuspel, stovka a výsledok na nej sú veľká vec. Domov budem odchádzať len s najlepšími pocitmi.

Krátke, asi 20-minútové meškanie programu pre dážď ma nevyrušilo, bol som pripravený na každú alternatívu," povedal Volko podľa web atletika.sk

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Obrovská smola. Volkovi na ME ušlo druhé finále o jedinú stotinu