Chodil na toaletu, aby sa upokojil. Kerrovi sa to oplatilo, získal zlato s výkonom roka

Hamish Kerr.
Hamish Kerr. (Autor: REUTERS)
REUTERS|4. mar 2024 o 10:05

Skokan z Nového Zélandu sa tak výborne pripravil na blížiace sa olympijské hry.

GLASGOW. Novozélandský skokan do výšky Hamish Kerr sa pred nedeľňajším ziskom zlatej medaily kvôli záchvatom nervozity vybral na toaletu, aby sa opäť upokojil na halových majstrovstvách sveta v atletike.

Po víťazstve s výkonom 2,31 m Kerr pridal dva centimetre k svojmu osobnému rekordu a v Glasgowe prekonal svetový výkon roka 2,36 m, čo mu prinieslo obrovskú vzpruhu pred olympijskými hrami v Paríži.

Kerrovo víťazstvo z neho urobilo tretieho Novozélanďana, ktorý získal halový svetový titul po guliarkach Valerie Adamsovej a Tomovi Walshovi.

Kerr, bronzový medailista z podujatia v Belehrade v roku 2022 a úradujúci šampión Hier Commonwealthu, má dostatok skúseností z veľkých podujatí, ale povedal, že v Glasgowe naňho doľahla nervozita.

"Nebol som pokojný a uvoľnený," povedal novozélandským médiám.

"Vedel som, že sa dnes musím sústrediť na seba a v športe, kde sa deje toľko iných vecí, jediné, čo môžem kontrolovať, sú moje emócie a technické rady.

Takže ako súťaž postupovala, bolo čoraz ťažšie sa na to sústrediť, pretože výsledok bol čoraz dôležitejší. Niekoľkokrát som preto odišiel na toaletu, aby som si tam sadol a trochu sa nadýchol a vrátil sa do prítomnosti," doplnil.

Hamish Kerr.
Hamish Kerr. (Autor: REUTERS)

Kerr, ktorý skončil pred Američanom Shelby McEwenom a bronzovým juhokórejským medailistom Woo Sang-hyeokom, nedokázal prekonať 2,34 m a po zdvihnutí latky netrafil prvý pokus na 2,36 m, ale pri druhom pokuse už nezaváhal.

"Je to len skvelé znamenie toho, čo príde, práca, ktorú sme robili na Novom Zélande, a prístup, ktorý sme zvolili v tejto sezóne, naozaj funguje," povedal.

"Zároveň však viem, že na olympiádu idú veľké mená, ktoré za zatvorenými dverami majú celkom dobré tréningy a robia dobré veci, a tak to bude dobrá výzva a niečo, čoho sa už neviem dočkať," dodal.

Geordie Beamish neskôr zavŕšil najúspešnejší novozélandský halový svetový míting, keď vďaka veľkému finálovému kolu získal prekvapujúce zlato v behu na 1 500 m mužov.

Spolu so striebornými medailami pre guliarku Walshovú a skokanku o žrdi Elizu McCartneyovú si Nový Zéland z Glasgowa odniesol rekordné štyri medaily, o jednu lepšiu, ako získali v roku 2016 na podujatí v Portlande v štáte Oregon.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Chodil na toaletu, aby sa upokojil. Kerrovi sa to oplatilo, získal zlato s výkonom roka