Zapletalová zabojuje medzi elitnou špičkou, predstaví sa na Diamantovej lige

Emma Zapletalová.
Emma Zapletalová. (Autor: TASR)
TASR, SITA|26. aug 2021 o 12:05

Štartovať bude v sobotu poobede.

BRATISLAVA, PARÍŽ. Dvadsaťšesť dní po OH v Tokiu sa slovenská atlétka Emma Zapletalová predstaví na 400 metrov prekážok v dueli s absolútnou svetovou elitou.

Tohtoročná európska šampiónka do 23 rokov bude štartovať v sobotu 28. augusta o 16.03 h na mítingu Diamantovej ligy na štadióne Charléty v Paríži.

Zapletalová pobeží v Paríži v silnej konkurencii popri Američankách Hayleovej a Littleovej, Ukrajiniek Tkačukovej a Ryžikovovej, Russellovej z Jamajky, Panamčanky Woodruffovej a Belgičanky Couckyutovej.

"Chcel som pre Emu pripraviť zaujímavú súťažnú jeseň, aby si ešte dobre zapretekala," uviedol pre portál atletika.sk Zapletalovej kouč Peter Žňava.

Európska šampiónka 2021 do 23 rokov mala po olympiáde krátky oddych. "Po návrate z Tokia som sa obával, či sa Emma ešte dokáže naštartovať. V olympijskom semifinále som videl, že jej baterky sa už vybíjajú a chvíľku trvalo, kým sa dostala z útlmu," vravel tréner pre web SAZ.

Zapletalová v tomto roku posunula slovenský rekord na 400 m prekážok vo finále ME 23 na 54,28 sekundy.

"Nerád hovorím vopred nahlas o výkone. Už som to niekoľkokrát urobil a vypomstilo sa mi to. Poviem to takto: nech v spoločnosti najlepších prekážkariek zabehne pekný výkon a získa dobré umiestenie. Myslím si, že ešte môže dosiahnuť čas, s ktorým budeme spokojní. A okrem toho – každý štart na Diamantovej lige sú obrovské skúsenosti," dodal Žňava.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Zapletalová zabojuje medzi elitnou špičkou, predstaví sa na Diamantovej lige