Ledecká na MS nedobehla do cieľa. Vôbec neviem, čo sa stalo, vraví

Slovenská atlétka Daniela Ledecká počas MS 2022.
Slovenská atlétka Daniela Ledecká počas MS 2022. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|20. júl 2022 o 07:30

Slovenská atlétka sa chce z toho poučiť.

EUGENE. Slovenská reprezentantka v atletike Daniela Ledecká ukončila svoje pôsobenie na MS v Eugene v rozbehu.

Svoj tretí rozbeh na 400 m prekážok nedobehla.

"Vôbec neviem, čo sa stalo. Mala som to dobre rozbehnuté, no na šiestej prekážke sa mi podlomila noha. Rozhodilo ma to, vbehla som do vedľajšej dráhy a potom som zastavila, lebo by ma aj tak diskvalifikovali.

Veľmi ma to mrzí. Chcela som podať, čo najlepší výkon, no nepodarilo sa mi to. Musím si vziať z tohto ponaučenie. Bežať si svoje a nebrať ohľad na ďalšie pretekárky" povedala pre Českú televíziu sklamaná Ledecká.

Ledecká potrebovala na postup do semifinále zabehnúť aspoň za 56,09 s, čo je osem stotín sekundy za jej sezónnym maximom. V treťom rozbehu s ňou bola aj hviezdna Holanďanka Femke Bolová.

"Máme ešte majstrovstvá Európy a dúfam, že sa mi tam toto už nestane. Budem sa o to snažiť, " dodala úradujúca majsterka Slovenska na 400 m prekážok ku svojmu krátkemu účinkovaniu v Eugene.

"Celú sezónu išla takmer bez chyby ako stroj, aby sa jej splnil sen štartu na MS v Oregone, kde súťažila pred ôsmimi rokmi na MS juniorov. Bohužiaľ, práve tu nemala svoj deň a rozbeh nedobehla.

Na postup do semifinále stačil čas, aký už má zabehnutý. Musíme sa ďalej sústrediť na druhý vrchol, a teda na ME v Mníchove," zhodnotila výkon svojej zverenkyne sklamaná trénerka Katarína Adlerová.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Ledecká na MS nedobehla do cieľa. Vôbec neviem, čo sa stalo, vraví