Na štart už nejde so strachom. Ledecká chce prekonať hranicu 56 sekúnd

Daniela Ledecká na tréningu na sústredení v kalifornskom El Camino College pred MS 2022 v atletike.
Daniela Ledecká na tréningu na sústredení v kalifornskom El Camino College pred MS 2022 v atletike. (Autor: ARCHÍV K. A. )
Gabriel Bogdányi, atletický novinár|15. júl 2022 o 15:30

Tokio Ledeckej ušlo, v Paríži nechce chýbať.

EUGENE, BRATISLAVA. Keď vlani po majstrovstvách Slovenska definitívne prišla o tokijskú olympiádu, na tvári sa jej zračilo obrovské sklamanie a po lícach sa jej kotúľali slzy.

Čas však smútok vyliečil a Daniela Ledecká sa s vervou pustila do prípravy na ďalšie atletické leto. Oplatilo sa: na MS v Eugene sa na 400 m prekážok predstaví ako prvá Slovenka v histórii.

„Nevedela som o tom, takže o to viac ma teraz teší, že som sa na šampionát kvalifikovala,“ priznáva Ledecká. Apropo: prekážkarky na 400 m po rokoch stagnácie tejto disciplíny u nás patria k oporám atletickej reprezentácie.

Vlani získala Emma Zapletalová zlato na ME do 23 rokov a na OH v Tokiu – bola prvá Slovenka pod piatimi kruhmi v tejto disciplíne – sa prebojovala do semifinále. Postúpi doň aj Ledecká v Eugene?

„Určite sa budem snažiť predviesť svoj najlepší beh v kariére,“ vraví atlétka ŠK ŠOG Nitra. „Ideálny by bol osobný rekord a prekonanie 56-sekundovej hranice. Prebojovať sa do semifinále však bude veľmi ťažké, pretože všetky súperky majú na konte kvalitné časy. Ak sa mi to podarí, bude to veľký úspech.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Na štart už nejde so strachom. Ledecká chce prekonať hranicu 56 sekúnd