Arsenal Fabregasa nepredá ani za sto miliónov eur

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Autor: SITA/AP)
SITA|21. sep 2008 o 12:00

Prezident anglického futbalového veľkoklubu Arsenal Londýn Peter Hill-Wood vyhlásil, že vedenie "The Gunners" neplánuje riešiť svoje finančné problémy predajom svojich najväčších superhviezd.

LONDÝN 21. septembra -

Podľa čerstvých správ ma londýnsky tím dlhy vo výšky približne 300 miliónov eur a v kuloároch sa špekuluje, že majoritným vlastníkom klubu by sa čoskoro mohol stať uzbecký podnikateľ Ulišer Asimov, ktorý sa už dlhšie snaží o prevzatie Arsenalu. Predstavitelia tradičného ašpiranta na titul v Premier League však takéto dohady odmietli, čo takmer okamžite rezultovalo v špekulácie ohľadne nutnosti predaja ťahúňov tímu za lukratívne odstupné. V súvislosti so saudskoarabským kapitálom v konkurenčnom Manchestri City sa hovorilo najmä o záujme o špílmachra Cesca Fabregasa, ktorého dlhšie lanári aj Real Madrid.

Dvadsaťjedenročný ofenzívny stredopoliar by mohol zmeniť pôsobisko za odstupné vo výške 100 miliónov eur, čo však Hill-Wood rezolútne odmietol. "Nemyslím si, že predaj kľúčových hráčov by pre nás mal z komerčného hľadiska zmysel, navyše nie sme v tej situácii.

Aj keby sme akceptovali astronomické odstupné, museli by sme zaplatiť štyridsaťpercentnú daň, nemáme však v pláne ochudobniť káder o najväčšie hviezdy," nechal sa počuť prvý muž Arsenalu a dodal: "Nie sme jediným klubom v Premier League s finančnými ťažkosťami. Dokázali by ste si napríklad Manchester United predstaviť bez hviezdnych hráčov, ale s vyrovnaným rozpočtom?" Tréner klubu z Emirates Stadium Arséne Wenger je všeobecne známy svojou šetrnou prestupovou politikou a dôverou smerom k mladým hráčom.

V letnom prestupovom období z tímu odišli Mathieu Flamini (AC Miláno), či Alexander Hleb (FC Barcelona), najvýraznejšími posilami naopak boli Samir Nasri z Marseille za 12 miliónov libier a talentovaný Aaron Ramsey z Cardiff City za päť miliónov. "Nedávno som bol na večeri s Arsénom Wengerom a riaditeľom klubu Dannym Fiszmanom a spýtali sme sa kouča, čo by robil so stomiliónmi eur. Odpovedal, že by ich vrátil späť," uzavrel Hill-Wood.

Nachádzate sa tu:
Domov