Slovenský tréner: Tímy sa vyhovárali na pandémiu. Mali však iné problémy

Radoslav Antl verí, že sa život čoskoro vráti do starých koľají.
Radoslav Antl verí, že sa život čoskoro vráti do starých koľají. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|16. nov 2020 o 20:58

Trénera hádzanárov Crows prekvapil 19-ročný mladík.

KOŠICE. Testovanie vakcín proti koronavírusu, ktoré by mohli vrátiť aj športový život do normálu, je v plnom prúde.

Návrat divákov na tribúny by sa po zaočkovaní väčšej časti populácie mohol stať skutočnosťou. Tréner hádzanárov Košice Crows Radoslav Antl verí, že účinná vakcína dorazí na Slovensko čo najskôr.

Hoci nie je fanúšikom ihiel zaočkovať by sa dal okamžite a bez váhania.

„Sledujem správy o vakcínach a dúfam, že s ich skorým príchodom sa vráti život do starých koľají. Hlavne si prajem, aby sa už fanúšikovia mohli vrátiť späť do hál,“ povedal Antl.

„Samozrejme nedá sa prikázať, aby sa zaočkovali všetci ľudia. Je to každého slobodné rozhodnutie. Verím ale, že tých, ktorí tak budú chcieť spraviť dobrovoľne sa nájde dostatok. Osobne si myslím, že športovci s tým nebudú mať najmenší problém,“ doplnil.

Pri odbere krvi ho chytá panika

Antl rozhodne nepatrí medzi ľudí, ktorí by sa očkovania vo všeobecnosti zastávali.

„Ja mám veľkú fóbiu z ihiel. Či už ide len o obyčajný odber krvi alebo niečo iné, je mi to nepríjemné a mám z toho až paniku. Pre dobro veci mi však neostane iná možnosť len sa dať zaočkovať a život pôjde ďalej.“

Kvôli situácii s koronavírusom bolo veľa zápasov Slovnaft handball extraligy preložených.

Podľa Antla sa však niektoré tímy až príliš ochotne vyhovorili na pandémiu.

„Dúfam, že už bude súťaž pokračovať bez ďalších odkladov. Zväz urobil určité kroky, aby sa už nedalo tak ľahko vyhovárať na koronu. Poviem otvorene, že niektoré tímy to zneužívali. Problémy pri tom mali so zranenými hráčmi, či nevyplatenými halami.“

Kvôli aktuálnym opatreniam musia Košičania improvizovať aj pri tréningoch.

„Trénujeme v malých skupinkách. Piati hráči sú s trénerom v hale, ďalšia skupinka je v posilňovni a ostatní behajú vonku. Museli sme to takto rozdeliť, aby sme dodržali všetky nariadenia,“ povedal Antl.

Hosťuje u nich 19-ročný talent

Posledný duel odohrali košickí hádzanári 4. novembra na ihrisku Považskej Bystrice, ktorú prekvapivo zdolali 31:29.

„Vlani sme tam nedokázali v plnej sile vyhrať. Teraz sme tam cestovali v oklieštenej zostave a podarilo sa nám to. Chlapci predviedli skvelý výkon a zaslúžia si pochvalu. Je to pre nás veľmi cenné víťazstvo,“ hovorí Antl.

Radoslav Antl v reprezentačnom drese.
Radoslav Antl v reprezentačnom drese. (Autor: TASR)

V extraligovej premiére sa šiestimi gólmi a výborným výkonom prezentoval len 19-ročný Marek Hniďák.

Trebišovského odchovanca pozná Antl aj z reprezentačných zrazov, kde pravidelne pozývajú mladých talentovaných hráčov.

„Prekvapil nielen mňa, ale určite aj sám seba. Dať v 19 rokoch šesť gólov Považskej Bystrici je menší zázrak. Vieme, že Marek má veľký potenciál.

Je odchovanec trebišovskej hádzanej. U nás je na hosťovaní, v Trebišove hrá za dorastencov. Veľkou výhodou je, že má skoro dva metre a je ľavák. Myslím si, že má pred sebou veľkú kariéru,“ povedala niekdajšia opora reprezentácie SR.

Na diaľku závidel Maďarom

Antla, ktorý je asistentom pri reprezentačnom áčku, zamrzelo zrušenie dvoch zápasov Euro Cupu. Slováci mali nastúpiť 4. novembra v Bratislave proti Chorvátom a o tri dni neskôr v Llírii pri Valencii proti Španielom.

„Najviac ma to mrzelo, keď som si na internete pozrel zápasy práve našich súperov s Maďarmi. Je škoda, že nám to situácia nedovolila,“ uviedol Antl.

„Samozrejme sme rátali aj s alternatívou, že zápasy sa neuskutočnia. Do poslednej chvíle sme nevedeli, čo bude, keďže hráči sú vo svojich kluboch pravidelne testovaní a kedykoľvek môže niekto vyskočiť pozitívny. Na zápasy sme sa ale všetci tešili. Verím, že ďalšie zrazy už prebehnú podľa plánu,“ dodal.

Slovensko a Maďarsko ako spoluorganizátori majstrovstiev Európy 2022 nemusia absolvovať kvalifikáciu a hrajú Euro Cup spolu s dvoma najlepšími tímami z predchádzajúcich ME Španielskom a Chorvátskom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slovenský tréner: Tímy sa vyhovárali na pandémiu. Mali však iné problémy