Pilot Formuly 2 zomrel po zrážke na Veľkej cene Belgicka

Anthoine Hubert počas pretekov v máji.
Anthoine Hubert počas pretekov v máji. (Autor: TASR/AP)
Jana Sedláková|31. aug 2019 o 19:33

Anthoine Hubert mal 22 rokov.

SPA-FRANCORCHAMPS. Pretekár F2 Anthoine Hubert zomrel po zrážke na Veľkej cene Belgicka.

Pretekár sa zrazil s Američanom Juanom Manuelom Correom. Okamžite ho previezli do nemocnice, no okolo 18:35 miestneho času zomrel.

Correu taktiež previezli do nemocnice, podľa dostupných informácií je momentálne stabilizovaný.

Preteky, ktoré sa v Spa konali deň pred Veľkou cenou F1, pozastavili a zrušili ihneď, ako vyšla najavo závažnosť nehody.

"FIA s poľutovaním oznamuje, že jazdec vozidla číslo 19, Anthoine Hubert z Francúzska, podľahol svojim zraneniam a zomrel o 18.35 h. Jazdec monopostu číslo 12, Juan Manuel Correa (USA), je v stabilizovanom stave a zotavuje sa v nemocnici v Liége.

Viac informácií o jeho zdravotnom stave poskytneme, akonáhle bude niečo nové. Giuliano Alesi prešiel v lekárskom stredisku kontrolou a je zdravotne v poriadku," uvádza vo svojom oficiálnom vyhlásení Medzinárodná automobilová federácia (FIA).

Dvadsaťdvaročný Hubert figuroval v poradí šampionátu na ôsmom mieste a v tomto roku si pripísal na konto víťazstva v Monaku a vo Francúzsku.

V máji 2018 sa stal členom akadémie Renaultu - francúzsky tím po tejto nehode zrušil sobotňajšie tlačové konferencie.

Na okruhu Spa-Francorchamps vyhasol pretekársky život prvýkrát od roku 1985, vtedy ešte v sérii World Sportscar Championship tragicky zomrel Nemec Stefan Bellof.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Motorizmus»Pilot Formuly 2 zomrel po zrážke na Veľkej cene Belgicka