Schmiedlová po zisku titulu: Ani neviem, ako sa mi to podarilo

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: SME - JOZEF JAKUBČO)
SITA|30. okt 2017 o 14:06

Slovenská tenistka predviedla vo finále skvelú sériu ôsmich získaných gemov za sebou.

MACON. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová prehrávala 0:4 s domácou držiteľkou voľnej karty Victoriou Duvalovou v nedeľňajšom finále dvojhry na turnaji ITF s dotáciou 80 000 amerických dolárov na tvrdom povrchu v americkom Macone v Georgii.

Potom sa ale prispôsobila veternej výzve v chladnom počasí, získala osem gemov za sebou na 6:4, 2:0 a položila tým základ úspechu 6:4, 6:1.

"Ani neviem, ako sa mi to vlastne podarilo. Musela som si zvyknúť na panujúce podmienky, bolo to naozaj náročné. Snažila som sa dostať viac loptičiek do dvorca, ubrala som z agresivity. Som spokojná s tým, ako som zahrala v druhom sete," uviedla 23-ročná Košičanka podľa 13wmaz.com.

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci programu NTC sa po chabej sezóne a pol pomaličky štverá nahor renkingom, v ktorom už bola aj na 26. mieste. Aktuálne poskočila zo 181. na 132. priečku. "Som šťastná z každého jedného zápasového úspechu," podotkla Schmiedlová.

Držiteľka dvoch singlových trofejí z hlavnej profesionálnej úrovne WTA (Katovice a Bukurešť 2015) získala svoj tretí tohtoročný titul pod hlavičkou ITF, jednoznačne najcennejší po antukových "25-kách" v talianskom Grade a českých Starých Splavoch mája a júna.

Tento týždeň bude Schmiedlová v rámci zámorského turné hrať na "80-ke" RBC Pro Challenge na pevnom podklade pod holým nebom v texaskom Tyleri. Súperku pre prvé kolo spozná neskôr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová po zisku titulu: Ani neviem, ako sa mi to podarilo