Fantastický obrat! Schmiedlová zdolala bývalú svetovú dvojku

Anna Karolína Schmiedlová.
Anna Karolína Schmiedlová. (Autor: AP/Michel Euler)
Sportnet|27. máj 2021 o 13:45

Predstaví sa v hlavnej súťaži Roland Garros.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová postúpila do hlavnej časti grandslamového Roland Garros. 

Vo štvrtkovom finále kvalifikácie prekvapujúco zdolala bývalú svetovú dvojku a bronzovú medailistku z OH 2008 Veru Zvonarevovú po setoch 2:6, 7:5, 6:3.

Košická rodáčka má tak stále šancu zopakovať svoj minuloročný úspech, keď na parížskej antuke postúpila do tretieho kola. 

Bola jeden gem od prehry 

Zápas bol v znamení viacerých dlhých výmen, ktoré sa však často končili v prospech Rusky. Tá sa výborne bránila a Schmiedlovej sa iba sporadicky podarilo zakončiť výmenu víťazným úderom. V prvom sete ich dosiahla iba dva. 

Slovenská tenistka v zápase prehrávala 2:6, 1:5, ale predviedla fantastický obrat. Súperku v druhom sete nepustila k mečbalu a sériou šiestich gemov po sebe vyrovnala skóre stretnutia na 1:1 na sety. 

Tretí set začala Schmiedlová strateným podaním a prehrávala už 1:3. Následne však zaznamenala čistú hru, ktorá ju výrazne povzbudila. Následne už držiteľke 12 titulov z okruhu WTA nepustila ani jeden gem. 

V rozhodujúcom sete dosiahla toľko víťazných úderov (11) ako za úvodné dva dokopy a po 2 hodinách a 32 minútach zápas ukončila čistou hrou. 

Kovalíkovi nestačilo ani 34 víťazných úderov

Účasť v hlavnej časti antukového grandslamu tesne ušla Jozefovi Kovalíkovi. Vo finále kvalifikácie nestačil na Rusa Romana Safiullina po setoch 1:6, 7:6 (3), 3:6. 

Slovákovi v zápase nepomohlo ani deväť es. Štyrikrát prišiel o svoje podanie a zahral o dve nevynútené chyby viac v porovnaní s víťaznými údermi (36-34). 

V kvalifikácii stroskotal aj vlani, nad jeho sily bol Belgičan Ruben Bemelmans.

Kovalík sa v hlavnej súťaži predstavil v Paríži trikrát, pričom nevyhral ani jeden zápas. Hneď dvakrát ho zdolal Švajčiar Stan Wawrinka, víťaz z roku 2015. 

Roland Garros 2021 - finále kvalifikácie:

Anna Karolína Schmiedlová (SR-18) - Vera Zvonarevová (Rus-1) 2:6, 7:5, 6:3

Jozef Kovalík (SR-15) - Roman Safiullin (Rus) 1:6, 7:6 (3), 3:6

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Fantastický obrat! Schmiedlová zdolala bývalú svetovú dvojku