Trnavčania začali dobre, ale potom doplatili na chyby. Miestenku v Európe nezískali

Bejzbalisti Angels Trnava.
Bejzbalisti Angels Trnava. (Autor: Jure Klobcar)
Ján Jabrocký|18. jún 2024 o 12:15

Na Angels Trnava teraz čakajú ťažké boje v slovenskej lige.

TRNAVA. Uplynulý týždeň odohrali bejzbalisti Angels Trnava kvalifikačný turnaj v Slovinku, kde sa hralo o miestenku na Federations Cupe 2025. Na to ale potrebovali skončiť na prvom mieste, čo sa im nakoniec nepodarilo.

Pritom vstup do turnaja mali bejzbalisti slovenského vicemajstra úspešný, keď porazili rumunský Kluž 14-4.

Na kopci sa veľmi dobre predviedol Samuel Holekši, ktorý v šiestich zmenách povolil iba jeden dobeh a rozdal 10 strikeoutov. Na pálke sa darilo Andrejovi Jankovičovi so štyrmi úspešnými odpalmi.

Napriek vysokej výhre však Trnavčania v obrane proti Klužu urobili 4 chyby. A to bola práve činnosť, ktorá trnavský tím zradila po zbytok turnaja. Ten zakončili s počtom 20 chýb, čo bol jednoznačne najhorší výkon kvalifikačnej skupiny.

„My sme asi urobili historický rekord chýb v obrane v histórii Federations Cupu,“ povedal manažér Angels Dušan Borbély.

Samuel Holekši v drese Angels Trnava.
Samuel Holekši v drese Angels Trnava. (Autor: Jure Klobcar)

Trnavčania po prvej výhre už nedokázali na turnaji zvíťaziť, keď prehrali 2-7 s bulharským Akademics Sofia a 3-8 s nórskou Vålerengou.

Vo svojom záverečnom vystúpení prehrali s najväčším favoritom skupiny, tímom Kranjski Lisjaki 1-11.

Slovenský tím nakoniec ako jediný umožnil slovinskému celku menej ako 15 dobehov. Ten nakoniec nenašiel premožiteľa a celú kvalifikáciu ovládol so skóre 89-7.

„Druhý a tretí zápas som bol dosť sklamaný, pretože som čakal od chalanov viac. Tam sa ukázala neskúsenosť a mladosť. Fyzicky sme určite mali na porazenie oboch súperov. Ale mentálne sme to absolútne nezvládli. Na tom ešte musíme pracovať. Chlapci potrebujú tieto ťažké zápasy. Proti domácemu tímu chalani ukázali, že vedia hrať aj proti TOP hráčom,“ zhodnotil vystúpenie svojho celku Borbély.

Andrej Jankovič v drese Angels Trnava.
Andrej Jankovič v drese Angels Trnava. (Autor: Jure Klobcar)

Slovensko tak druhú miestenku na budúcoročnom Federations Cupe nezískalo, keď na tomto európskom pohári bude môcť nastúpiť iba majster slovenskej ligy.

Na Trnavčanov teraz čakajú ťažké boje v slovenskej lige, kde dlhé roky hrali finále. Túto sezónu sa ale o pozíciu hlavného vyzývateľa bratislavského Apolla pobijú s Outmen Skalica.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Trnavčania začali dobre, ale potom doplatili na chyby. Miestenku v Európe nezískali