Veteráni hrali v Cincinnati takmer tri hodiny. Už nie sme mladí, zhodli sa

Andy Murray.
Andy Murray. (Autor: TASR/AP)
SITA|16. aug 2022 o 17:00

Andy Murray triumfoval nad Stanom Wawrinkom.

MASON. Niekdajšia jednotka mužského tenisového rebríčka Brit Andy Murray si v súboji dvoch veteránov na okruhu poradil v americkom Cincinnati so Švajčiarom Stanom Wawrinkom za takmer tri hodiny 7:6 (3), 5:7, 7:5.

Súboj dvoch trojnásobných grandslamových šampiónov priniesol tuhý boj tenistov, ktorý sa snažia hodiť za hlavu dlhotrvajúce zdravotné problémy. Počas duelu obaja potrebovali aj prítomnosť svojich trénerov.

"V treťom sete som sa po kurte len tak vliekol. Trochu som sa trápil. To isté aj Stan. Už nie sme mladí," poznamenal 35-ročný Andy Murray.

O dva roky starší Švajčiar v roku 2021 podstúpil dve operácie ľavého chodidla, vypadol hneď v prvom kole ostatných štyroch turnajov.

Na rovnakom podujatí, ale v ženskej časti, nastúpi v utorok úradujúca víťazka US Open mladá Britka Emma Raducanuová proti legende tohto športu Američanke Serene Williamsovej. Tá nedávno ohlásila, že jej čas na súťažných kurtoch sa chýli ku koncu.

"Je to úžasná príležitosť zahrať si voči najlepšej hráčke tenisovej histórie, pravdepodobne naposledy. Mám to šťastie, že našej kariéry majú spoločný prienik. Čokoľvek sa na kurte stane, bude to pre mňa skvelá skúsenosť. Bude to niečo, čo si zapamätám do konca života," poznamenala 19-ročná britská tenistka.

Williamsová dá definitívne zbohom profitenisu na US Open, ktorý sa v New Yorku začne 29. augusta.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Veteráni hrali v Cincinnati takmer tri hodiny. Už nie sme mladí, zhodli sa