Andrej Sekera už je so spoluhráčmi

SITA|15. feb 2010 o 04:02

Do dejiska zimných olympijských hier, kanadského Vancouveru, priletel v nedeľu 14. februára dve hodiny po poludní druhý z 13 slovenských hokejových reprezentantov pôsobiacich v NHL, ktorých hlavný tréner Ján Filc zaradil do svojho 23-členného kádra.

VANCOUVER. Do dejiska XXI. zimných olympijských hier, kanadského Vancouveru, priletel v nedeľu 14. februára dve hodiny po poludní druhý z 13 slovenských hokejových reprezentantov pôsobiacich v NHL, ktorých hlavný tréner Ján Filc zaradil do svojho 23-členného kádra.

Po brankárovi Jaroslavovi Halákovi, ktorý sa v najväčšom meste Britskej Kolumbie objavil v nedeľu v predpoludňajších hodinách, pristál na pobreží Pacifiku aj obranca Buffalo Sabres Andrej Sekera.

"Na olympijské hry sa veľmi teším. Je to pre mňa príležitosť viacerým naokolo dokázať, že viem hrať hokej a zaslúžim si miesto v zostave Buffala," povedal po prevzatí si batožiny najmladší člen Filcovej družiny Andrej Sekera.

Debutant pod piatimi kruhmi nemá v tíme Sabres jednoduchú pozíciu, tréner Lindy Ruff ho často vynecháva zo zostavy.

"Aj v poslednom zápase pred olympijskou prestávkou som zostal len na tribúne, neviem však prečo. V klube mi povedali, že to musím chápať, vraj je to hra čísiel. Ja sa to snažím nevnímať, idem si svojou cestou a uvidím, ako sa to vyvinie," vyhlásil rodák z Bojníc, ktorý bude na ZOH jedným z piatich slovenských obrancov z najprestížnejšej hokejovej súťaže na svete.

"Pre mňa sú tieto olympijské hry veľkou motiváciou, no rovnako sú na tom aj ostatní chalani v našom tíme. Pre viacerých to bude posledná olympiáda, preto určite dá každý do toho všetko, čo je v našich silách," povedal Andrej Sekera.

Hoci slovenský obranca prišiel do príletovej haly zababušený v zimnej vetrovke a čiapke, vo Vancouveri v nedeľu tento typ oblečenia určite potrebovať nebude. Dejisko ZOH 2010 totiž na Valentína zalialo slnko a teplota počas obeda sa vyšplhala nad desať stupňov Celzia.

"V Buffale je trochu väčšia zima. Počul som, že vo Vancouveri majú najteplejšiu zimu za posledných niekoľko rokov. Mne to ale určite nevadí, čím teplejšie, tým sa mi lepšie trénuje a hrá," dodal Andrej Sekera.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Andrej Sekera už je so spoluhráčmi