Sekera si našiel nový klub, sezónu odohrá v Dallase

Kapitán slovenskej reprezentácie Andrej Sekera.
Kapitán slovenskej reprezentácie Andrej Sekera. (Autor: Martin Baumann TASR/AP)
Sportnet|1. júl 2019 o 18:39

Slovenský obranca bol na waiver listine nechránených hráčov.

EDMONTON. Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera bude pokračovať v kariére v NHL v tíme Dallas Stars.

Obe strany sa dohodli na jednoročnom kontrakte za 1,5 mil. USD, informuje o tom Elliotte Friedman z webu Sportsnet. Pre Sekeru to bude už piata hráčska zastávka v najprestížnejšej hokejovej profilige.

"Andrej je veľmi skúsený a kvalitný obranca, ktorý spevní naše zadné rady. S jeho príchodom naša sila stúpne a môžeme sa vyrovnať ktorémukoľvek súperovi v lige," povedal o Sekerovi pre klubový web generálny manažér Stars Jim Nill.

Klub si našiel po jednom dni

Tridsaťtriročný skúsený obranca si našiel nový klub iba deň po tom, čo ho doterajší zamestnávateľ Edmonton Oilers zaradil na waiver listinu nechránených hráčov. Oficiálny web Oilers zároveň informoval o tom, že vedenie klubu urobilo tento krok preto, aby mohlo skúseného zadáka vykúpiť zo zmluvy.

Bojnický rodák mal s Oilers platný kontrakt pôvodne do konca sezóny 2020/21 a z platového stropu by kanadskému klubu až do jeho uplynutia uberal 5,5 milióna amerických dolárov.

"Môj agent mi hovoril, že sa o mňa zaujímajú Dallas aj iné tímy. Stars rokovali veľmi priamo, ponúkli mi kontrakt a nemal som nad čím váhať. Viem, v akej situácii som bol v uplynulých rokoch, ale teraz som zdravotne v poriadku, hral som na majstrovstvách sveta.

Urobím maximum, aby som mužstvu pomohol vyhrať čo najviac duelov, som rád, že budem súčasťou tejto zostavy. Viem, že musím presvedčiť, no stále som mladý a chcem hrať hokej, kým to bude možné. Chcem byť pripravený na 120 percent," povedal Slovák pre klubový web.

Sekeru brzdili zdravotné problémy

Odchovanec prievidzského hokeja pôsobil v organizácii Oilers od sezóny 2015/16. V úvodných dvoch ročníkoch bol stabilnou súčasťou kádra a vynechal len tri duely. V nasledujúcich dvoch sezónach však prišli dlhodobé zdravotné problémy, ktoré Sekerovi sťažovali účinkovanie na klziskách najkvalitnejšej ligy sveta.

Pred príchodom do Edmontonu hrával aj za Buffalo Sabres, Carolinu Hurricanes a Los Angeles Kings.

Sekera je účastník ôsmich svetových šampionátov v drese slovenskej seniorskej reprezentácie. Nechýbal ani na májových domácich MS, kde ako kapitán tímu SR v siedmich zápasoch nazbieral päť bodov za dva góly a tri asistencie.

V rokoch 2010 a 2014 sa predstavil na olympijských turnajoch vo Vancouveri a Soči, v roku 2016 figuroval v zostave tímu Európy na Svetovom pohári.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera si našiel nový klub, sezónu odohrá v Dallase