Aj Andrej Martin sa predstaví v hlavnej súťaži na Rolland Garros

Šanca na 2. kolo je pre Martina vcelku reálna, keďže žreb mu prisúdil zdolateľného súpera.
Šanca na 2. kolo je pre Martina vcelku reálna, keďže žreb mu prisúdil zdolateľného súpera. (Autor: atptrnava.sk)
SITA|22. máj 2016 o 11:16

Náš tenista sa predstaví v hlavnej fáze ako tzv. lucky loser.

PARÍŽ. Slovenský tenista Andrej Martin sa druhý raz v kariére predstaví v hlavnej súťaži dvojhry na grandslamovom turnaji, rovnako ako na newyorských US Open 2013 to aj na parížskom Roland Garros 2016 bude v pozícii tzv. lucky losera.

"Robí sa to tak, že zo šestnástich porazených finalistov kvalifikácie sa vyberie päť rebríčkovo najlepšie postavených a tým sa vyžrebuje poradie. Teraz boli až štyria lucky loseri, takže som mal dosť veľkú šancu," uviedol pre agentúru SITA 26-ročný Bratislavčan.

Andrej Martin, 134. v renkingu ATP k 16. máju, papierovo mal šťastie hneď dvakrát: jeho nemeckému premožiteľovi z piatka Janovi-Lennardovi Struffovi totiž vyžrebovali domáceho 7. hráča hodnotenia Jo-Wilfrieda Tsongu, zatiaľ čo zverenec Miloslava Grolmusa a Karola Becka bude čeliť "len" 34-ročnému Španielovi Danielovi Muňozovi-De La Navovi, 106. v systéme.

"Je to ľavák, veľmi solídny bojovník. Očakávam dlhé výmeny a pekný tenis, čo mám koniec - koncov aj rád, lebo sa dostanem do tempa. Mali by sme hrať v pondelok. Dnes tu však prší a je otázne, či sa niečo bude hrať."

Po US Open sa v hlavnej súťaži môže Slovák predviesť aj parížskemu publiku.
Po US Open sa v hlavnej súťaži môže Slovák predviesť aj parížskemu publiku. (Autor: atptrnava.sk)

Daviscupový reprezentant Martin už má garanciu prémie 30 000 eur brutto a 26 bodov do počítačového poradia vrátane kvalifikácie.

Ak postúpi, bude čeliť úspešnému z duelu Julien Benneteau (Fr.) - Lucas Pouille (Fr.-29).

Pred troma rokmi na medzinárodných otvorených majstrovstvách USA prehral v 1. kole s kazašským reprezentantom Michailom Kukuškinom.

Michail Kukuškin je premožiteľom nášho hráča pri jeho jedinom vystúpení v rámci hlavnej fázy na niektorom z grandslamových turnajov.
Michail Kukuškin je premožiteľom nášho hráča pri jeho jedinom vystúpení v rámci hlavnej fázy na niektorom z grandslamových turnajov. (Autor: TASR/ AP)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Aj Andrej Martin sa predstaví v hlavnej súťaži na Rolland Garros