Andrej Martin do semifinále dvojhry na challengeri v Singapure

SITA|28. jan 2011 o 12:07

Slovenský tenista Andrej Martin nasadený ako ôsmy zvíťazil v piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour v Kallangu v Singapure.

KALLANG. Slovenský tenista Andrej Martin nasadený ako ôsmy zvíťazil v piatkovom stretnutí štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour v Kallangu v Singapure (dotácia 50 000 USD, tvrdý povrch Rebound Ace vonku) nad jednotkou tohto podujatia, Indom Somdevom Devvarmanom, za 85 minút 6:3, 6:4. Premenil 3 z 9 brejkbalov, súper využil iba jednu z troch možností na prerazenie podania.

Zverenec Branislava Sekáča Andrej Martin, 177. v renkingu, si v semifinále zmeria sily s úspešným z neskoršieho piatkového duelu medzi Talianom Flaviom Cipollom a takisto nenasadeným ruským rekonvalescentom Dmitrijom Tursunovom. Už teraz má istotu 33 bodov do svetového rebríčka a šeku na 2510 USD.

Dvadsaťjedenročný Bratislavčan v polovici januára vo finálovom 3. kole kvalifikácie na melbournských grandslamových Australian Open nevyužil proti kanadskému reprezentantovi Milosovi Raonicovi náskok setu a brejku. Na challengerovej úrovni je doterajším maximom Andreja Martina vlaňajší augustový celkový triumf v uzbeckom Samarkande.

Dvojhra - štvrťfinále:

Andrej Martin (SR-8) - Somdev Devvarman (India-1) 6:3, 6:4 za 85 minút

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Andrej Martin do semifinále dvojhry na challengeri v Singapure