Veľký úspech Nitry Knights. Do play-off českej ligy postúpili z prvého miesta

Hráči amerického futbalu Nitra Knights.
Hráči amerického futbalu Nitra Knights. (Autor: Facebook Nitra Knights)
Sportnet|18. jún 2024 o 12:50

Súperom Nitry v play-off bude Ostrava Steelers.

NITRA. Nitra Knights zdolali v priamom súboji o prvé miesto skupiny juh v poslednom zápase základnej časti českej Snapbacks ligy Znojmo 27:13.

Do play-off pôjde slovenský klub z prvého miesta, jeho súperom bude 30. júna Ostrava Steelers.

Ide o ďalší historický úspech pre Nitru. Nikdy predtým nezvíťazila v základnej časti českej najvyššej súťaže v americkom futbale. Pred posledným duelom so Znojmom ju práve tento tím mohol predbehnúť.

V 3. minúte skóroval touchdown Tyrone Clarke, ktorému predchádzal jeho 30-yardový beh. Hostia znížili na 6:7, potom však nasledovali úspechy Nitry.

VIDEO: Touchdown Nitra Knights v zápase proti Znojmo Knights

V druhej štvrtine Boris Bútora našiel v koncovej zóne Pavla Horníka, ten zvýšil na 14:6. V 10. minúte tretej štvrtiny sa Zdenek Nagy zaskvel interception približne 30 yardov od koncovej zóny a svojím behom doniesol loptu na vzdialenosť jedného yardu ku súperovej goal line.

Túto vzdialenosť úspešne pretlačil Boris Bútora a Knights si pripísali tretí touchdown. Minútu pred koncom tretieho dejstva si Bútora pripravil milimetrovú prihrávku na Mária Bíra, ktorý touchdownom zvýšil na 27:6.

Znojmo síce skorigovalo v poslednej štvrtine skóre, ale po výsledku 27:13 ovládli Nitra Knights skupinu juh českej Snapbacks ligy.

"Všetci sme šťastní, že sme si splnili našu úlohu. Nerodilo sa to najľahšie. Vedeli sme, čo chceme hrať, hrali sme si svoju hru a ich hru sme kazili. Je to krásne," zhodnotil Jaroslav Praženica, defenzívny hráč Knights.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Veľký úspech Nitry Knights. Do play-off českej ligy postúpili z prvého miesta